Cinefòrum per a què el jovent entengui millor que és la discapacitat física

Alumnes de tercer d’ESO del Col·legi Montserrat han estat els primers en participar en el Cinefòrum amb la projecció la pel·lícula Intocable i el posterior debat sobre la mateixa.

cinefòrum1El cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula Intocable ha servit per fer entendre als joves el concepte de ‘discapacitat’ i la realitat que viuen les persones que la pateixen. L’alumnat de tercer d’ESO del Col·legi Montserrat, acompanyat del professorat, va veure la pel·lícula Intocable, d’Oliver Nakach i Eric Toledano, que tracta de la relació entre un home tetraplègic i el noi que es converteix en el seu cuidador.

Un cop acabada la pel·lícula, es va desenvolupar un col·loqui entre els joves i tres persones que, per diferents causes, van en cadira de rodes i pertanyen a les entitats que col·laboren en l’a ctivitat; les associacions Tortuga-Cerdanyola sense barreres i Tots vàlids. El diàleg va ser distès, fins i tot amb tocs d’humor, i va servir per acostar els nois i les nois a la realitat de la vida quotidiana de les persones amb discapacitats físiques.

L’activitat, organitzada per les entitats Tortuga-Cerdanyola sense barreres i Tots vàlids i l’Ajuntament de Cerdanyola a través del Servei de Promoció Social, es va realitzar a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola el dijous 25 de febrer. Properament es faran noves sessions amb l’alumnat dels instituts Forat del Vent i Jaume Mimó.

Comparteix: