USOC i Associacions per a la Integració Laboral demanen complir les mocions

L’Associació Funcional per la Integració Social (AFIS) és mostra preocupada per la tendència de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès a aprovar mocions vinculades amb les persones o entitats de la diversitat funcional de la ciutat, per a després, no prendre les accions necessàries pel desenvolupament pràctic de les mateixes.

mocio1El 28 de gener passat del 2016 es va aprovar per unanimitat en el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, la Moció de suport a la proposta del Reglament de la Segona Activitat per a la Policia Local de Cerdanyola del Vallès presentada per la USOC i amb la col·laboració de les Associacions per a la Integració Laboral AILPOLD, AILMED I AILBOLD.

Aquesta moció es va presentar perquè algunes de les tasques que desenvolupa la Policia Local a la nostra ciutat, són eminentment operatives i en ocasions arriscades i penoses. Per aquest motiu, la Llei de Policies aprovada el 1991 pel Parlament de Catalunya, regula un procediment anomenat “segona activitat”, que es desenvoluparà per l’Ajuntament mitjançant un reglament. L’objectiu del procediment és fer compatible la salut del personal i els interessos generals de l’Ajuntament, possibilitant l’adaptació del lloc de treball quan tinguin disminuïda la seva capacitat psicofísica, segons el dictamen mèdic d’un tribunal especialitzat (en els casos de malaltia o accident) o per raó de l’edat, fins a arribar a la jubilació.

En aquest reglament es reflecteix els canvis normatius i els criteris jurisprudencials progressistes dels últims temps, en el sentit de reconèixer la compatibilitat del treball i les pensions derivades de qualsevol tipus d’incapacitat, fent compatible la desitjable reinserció del funcionariat amb la capacitat disminuïda amb independència del seu tipus i grau, en una pluralitat d’activitats possibles que permeten les noves formes d’organització laboral, els productes de suport, així com les noves tecnologies, particularment informàtiques i de teletreball.

Aquest reglament fa possible que els components de la Policia local puguin passar a la situació administrativa de segona activitat a petició pròpia o d’ofici, millorant les seves condicions de treball, de vida i de salut, sense la necessitat d’abandonar la seva vida laboral, però adaptant-la a tasques burocràtiques o d’escassa activitat física, incrementant l’eficàcia dels serveis municipals i garantint una resposta a les creixents demandes de la ciutadania.

Transcorregut un mes des de l’aprovació d’aquesta moció, no s’ha pres cap mesura per al seu desenvolupament efectiu per part del consistori. Des de l’Associació Funcional per la Integració Social (AFIS) és mostren preocupats per la tendència de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès a aprovar mocions vinculades amb les persones o entitats de la diversitat funcional de la ciutat, per a després, no prendre les accions necessàries pel desenvolupament pràctic de les mateixes. Un clar exemple d’aquesta situació són les dues mocions aprovades en el ple del mes novembre del passat any 2015: Creació del Consell Sectorial per a la Inclusió Social de la Diversitat Funcional i L’Adhesió a la Campanya Accessibilitat Reial 2017.

Per tot això la USOC, les Associacions per a la Integració Laboral AILPOLD, AILMED I AILBOLD i AFIS, sol·liciten la seva publicació en el BOP corresponent amb la major brevetat possible i la seva aplicació de forma immediata a la seva entrada en vigor una vegada transcorreguts els terminis legalment establerts.

Comparteix: