S’inicia la 2ª edició del programa Fem Ocupació per a joves

Fem Ocupació per a Joves és un programa que pretén cobrir les necessitats reals de les empreses incentivant la contractació de joves d’entre 18 i 29 anys en situació d’atur i prioritàriament amb experiència professional. El programa combina la formació amb la contractació amb l’objectiu d’assolir la inserció laboral dels joves que hi participen.

0001Les persones que poden optar a aquest programa han de tenir entre 18 i 29 anys, han d’estar en situació d’atur, inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya i disposar del graduat en ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mig.

La contractació haurà de ser per un període mínim de 6 mesos. El programa preveu que les persones participants rebin un contracte i una formació entre 90 i 150 hores a càrrec de l’A juntament. La suma de les hores de treball efectiu més les hores de formació no podrà superar, en cap cas, les 8 hores diàries. El salari serà el corresponent al contracte realitzat en base al que estableixi el conveni propi del sector o, si és el cas, de la pròpia empresa.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès busca empreses col·laboradores amb necessitat de contractació de personal per al desenvolupament dels seus projectes i serveis. Les empreses interessades hauran de posar-se en contacte amb el Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica per a ser empreses col·laboradores amb el programa.

Requisits per a les empreses

Preferiblement l’empresa col·laboradora ha d’estar ubicada a Cerdanyola del Vallès. L’empresa o centre de treball no ha d’haver acomiadat a personal del mateix perfil o categoria professional qualificat d’improcedent o nul per l’òrgan judicial, ni ha d’haver realitzat un acomiadament col·lectiu en els 3 mesos anteriors a la subscripció del contracte laboral emmarcat dins del programa. L’empresa s’ha de comprometre a destinar una persona de la seva plantilla, per fer les funcions de tutorització. Aquesta persona haurà d’informar, orientar, ensenyar i supervisar que es

Imatge: merceconesa.cat

Imatge: merceconesa.cat

desenvolupin les tasques vinculades al lloc de treball, i no podrà tenir assignats més de 5 participants. Per últim, l’empresa ha d’establir un sistema flexible en la jornada laboral que permeti combinar formació i treball efectiu.

Per a més informació i/o inscripcions cal contactar amb el Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica. Masia Can Serraperera, avinguda de Roma s/n 08290 Tel. 935 947 050.

“Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Fem Ocupació per a Joves”, regulat per l’Ordre EMO/256/2015”.

Comparteix: