Els sous de l’equip de govern tornen a l’audiència ciutadana

Un ciutadà aprofita l’audiència pública per preguntar on destinen les regidores de l’equip de Govern la quantitat de sou que es van comprometre a donar a ONG’s i diferents projectes.

Segons van afirmar les regidores de Compromís a principi de mandat, aquestes no cobren el sou íntegre, sinó que es queden amb tres vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI): 1965 euros mensuals. En aquest sentit, el PSC va preguntar en un ple anterior si aquests regidors cobraven o no el sou que van dir i, en cas que no, on destina Compromís aquests diners. En el seu moment, i segons paraules de Víctor Francos, “l’alcalde Carles Escolà va dir que ho destinarien a ONGs, a projectes i on consideressin”.

Volent incidir més en aquesta pregunta, un ciutadà va intervenir a l’audiència pública per preguntar on destinava l’equip de Govern la diferència entre les tres vegades el SMI i el sou que cobren segons els pressupostos (alcalde: 55.873,83 € bruts anuals, regidores: 46.465,12 € bruts anuals, càrrecs de confiança: 45.000 € bruts anuals).

Elvi Vila, que va ser l’alcaldessa accidental del ple de febrer, li va respondre que aquestes respostes les van donar per escrit als diferents grups, però el ciutadà va tenir opció a rèplica per dir que en aquest escrit no es dóna resposta a la qüestió, i “generava dubtes”.

Maria Valle (Ciutadans) va intervenir per demanar que aquestes dades es facin públiques. En aquest sentit, Cerdanyola Informa va publicar el mes de febrer que el portal web de l’Ajuntament de Cerdanyola ha deixat de publicar les preguntes que realitzen els grups de l’oposició i les respostes que li dóna l’equip de Govern. Aquest fet s’ha donat durant tot l’any 2015 i el que portem de 2016, tal com es pot comprovar a l’espai que es publicaven anteriorment, privant a la ciutadania de transparència en l’acció de govern.

Aquesta manca de documents és responsabilitat de la regidoria de Maurici Jaumandreu, però no és un fet nou a l’Ajuntament, ja que els darrers mesos del govern del PSC, ICV i EUiA també va caure en l’oblit. Això dificulta la participació ciutadana i la feina dels mitjans de comunicació que volen accedir a tota la informació que es genera a l’ajuntament.

plens

 

Comparteix: