Cerdanyola commemora el Dia Internacional de les Dones

L’acte central tindrà lloc el 8 de març al Museu d’Art de Cerdanyola i inclourà la lectura del manifest 8M2016, que enguany se centra en la reivindicació dels drets de les dones a una vida digna i sense violències.

Les entitats locals són les grans protagonistes de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, amb la programació gairebé d’una vintena d’actes a la ciutat al voltant del 8 de març . Aquest dia tindrà lloc l’acte central Més enllà de la desigualtat: els drets de les dones a una vida digna que s’obrirà amb una reflexió a càrrec de Teresa Torns, professora de Sociologia de la UAB, i donarà pas a un debat en el que, amb les aportacions de les entitats i les persones participants, es definirà l’agenda dels drets de les dones. L’acte inclourà la lectura del manifest 8m 2016.

Cinema, pintura, música, literatura, poesia… serviran per a commemorar el Dia Internacional de les Dones a la ciutat. Entre el 26 de febrer i el 18 de març són diversos els actes que hi ha programats. El col·lectiu feminista La Figa Rebel és una de les entitats més actives aquest any amb l’organització del concert Dansa la figa, la proposta d’elaborar un mural en reconeixement de totes les dones de la història, la taula rodona Sobre violències masclistes i l’acte Sobre cinema des d’u na perspectiva de gènere. Dones per la Igualtat es torna a sumar al programa d’actes i ho fa amb la conferència Desigualtat salarial i conciliació laboral; impacte i conseqüències en la vida de les dones i també ha organitzat un Cafè amb cinema amb la projecció de la pel·lícula Pago justo. El Ramat de Pedres oferirà un recital poètic dedicat a les dones a càrrec de Maite Barceló i l’ Associació Cultural Itaka dedicarà el seu cine-fòrum a les dones amb la pel·lícula Once (Hour of thea). La Llar de jubilats i Pensionistes de Cerdanyola, el Banc del Temps i la Plataforma Cultural Dones han sumat esforços per organitzar la taula rodona Visibilitat de les dones dins dels col·lectius de la gent gran. També el Cafè amb lletres del mes de març es dedicarà a la dona amb la presentació del llibre Dames del crim.

A partir del 4 de març es podrà visitar l’exposició Sèrie pictòrica de l’artista cerdanyolenca Elisa Arimany, que rebrà un reconeixement el 13 de març. D’altra banda, el Dia Mundial de la Poesia vol destacar enguany la figura de les dones poetes. A Cerdanyola, es representarà l’e spectacle de poesia escènica Com elles amb Mireia Vidal-Conte i Odile Arqué, amb la col·laboració especial de Marc Romera.

 donescdv

Comparteix: