Les famílies de l’Escola Bellaterra reprenen les protestes en defensa del transport escolar

La Comissió de Transport de l’Ampa de l’Escola Bellaterra ha iniciat una recollida de signatures per demanar a les administracions públiques la continuïtat del servei de transport per als propers cursos. Famílies i Ajuntament de Cerdanyola estan a l’espera d’una reunió amb Ensenyament de la Generalitat.

IMG_1626Les famílies de l’Escoleta tornen a mobilitzar-se en defensa del transport escolar davant la incertesa de la continuïtat d’aquest servei a partir del proper curs 2016-2017. Després d’haver mantingut diverses reunions amb representants de l’Ajuntament de Cerdanyola es va acordar demanar una reunió amb la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, que encara no s’ha celebrat.

Des de la Comissió de Transport de l’Ampa de l’escola s’ha iniciat una recollida de signatures que s’enviaran a la consellera junt amb una carta individual de cada usuari de l’autobús escolar demanant la continuïtat del servei. A més, no es descarten protestes al carrer, tal com es va fer l’any 2013, per reivindicar un transport que consideren imprescindible.

L’Escola Bellaterra disposa de transport escolar des de fa més de 30 anys. La peculiar ubicació geogràfica del centre, a més de 4 quilòmetres de distància del nucli urbà, amb moltes dificultats d’accés i ubicada enmig de l‘encreuament de dues línies ferroviàries, una autopista i diverses carreteres, a més de l’important flux de vehicles diaris a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha fet que l’administració pública s’hagi fet càrrec d’aquest servei, amb el suport econòmic de les famílies en els darrers anys.

Ara fa dos anys que es va arribar a un acord entre Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Cerdanyola i famílies de l’escola per trobar una solució definitiva al transport davant l’amenaça de retirar la subvenció pública. A més, així es va acordar també al Parlament de Catalunya però la realitat és que no s’ha donat cap pas en aquest sentit i l’amenaça continua damunt la taula.

Pares i mares de l’escola reclamen una resposta de les administracions i anuncien que continuaran protestant i amb més mobilitzacions.

Comparteix: