Una seixantena d’estudiants de la UAB tallen l’AP-7 contra el 3+2

Talls de trànsit també a la Gran Via i la Ronda de Dalt per fer una crida a la vaga la setmana que ve i denunciar la progressiva elitització de la universitat pública mitjançant el ja aplicat Pla de Bolonya europeu i l’Estratègia Universitat 2015.

img_6077dddA dos quarts de nou d’aquest matí, una seixantena d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tallat els carrils de l’autopista AP-7 a l’alçada de Cerdanyola del Vallès durant uns trenta minuts. La seva proclama era clara: “Mai més una universitat sense nosaltres”. El moviment estudiantil de la UPF també ha protagonitzat un tall de bon matí a l’alçada de Ronda Litoral, mentre algunes estudiants de la UB han aturat el trànsit a la Gran Via de Barcelona.

Amb aquesta acció, el moviment estudiantil de la UAB ha fet una crida cap a la vaga dels pròxims dies 1, 2 i 3 de març contra l’aplicació del decret 3+2, una reforma educativa que pretén reduir els graus a tres anys i ampliar els màsters a dos. L’especialització costarà el doble.

Amb les accions d’aquest matí, els estudiants han denunciat la progressiva elitització de la universitat pública mitjançant el ja aplicat Pla de Bolonya europeu i la seua continuació, l’Estratègia Universitat 2015. El passat mes de desembre, 8.689 persones van participar en un referèndum a la UAB contra el 3+2 organitzat per l’estudiantat. El 96% de les participants van optar per la paralització. El 9 i 10 de febrer, el moviment estudiantil de la UPF també va organitzar un referèndum. Fins a un 91% dels votants van votar en contra del 3+2.

Actualment, els màsters públics a Catalunya costen entre 3.000 i 4.000 euros, mentre que els privats poden arribar als 20.000. Dia a dia, aquests últims guanyen terreny a una universitat cada vegada menys accessible on, en cas d’aplicar-se el 3+2, el grau serà tan genèric que no quedarà més remei que cursar un màster.

Aquesta notícia ha estat redactada per Celia Castellano pel mitja de comunicació La Directa. La podem compartir, citant la font, perquè La Directa, a l’igual que Cerdanyola Informa, treballa sota llicència Creative Commons.

Comparteix: