La PAH Cerdanyola atura la subasta i ha de negociar amb la Sareb per aconseguir un lloguer social

Aquest matí la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Cerdanyola (PAH) s’ha concentrat als Jutjats de Cerdanyola, on se celebrava la subhasta de l’edifici de l’obra social La PAH del carrer Serragalliners.

 

SAMSUNG

A dos quarts de deu del matí un grup de veïns i veïnes de Cerdanyola s’han concentrat davant dels Jutjats de Cerdanyola per donar suport a la PAH local i a la seva Obra Social, un edifici ocupat en gener de 2013 al carrer Serragalliners. El motiu de la concentració era que avui l’edifici sortia a subhasta (guanyada per la Sareb, també coneguda com a “Banc Dolent”) i les quatre famílies que l’ocupen, amb els seus menors, podrien veure’s sense llar.


Manuel Reyes, membre de la PAH de Cerdanyola, explicava que “la concentració s’ha fet per donar suport a les quatre famílies que van ocupar el bloc de Cerdanyola i que avui es subhastava als Jutjats de Cerdanyola”. Finalment s’ha aconseguit paralitzar el procés, i la Sareb, segons paraules de Javier Padilla, ha al·legat que no tenien notícies de que allà hi vivien quatre famílies”. Malgrat que ara tenen una petita treva, tal com deia Reyes: “ara tocarà lluitar per arribar a un acord amb el Sareb”.

Finalment s’ha aconseguit paralitzar el procés i s’ha demanat a les famílies ocupants que presentin informació. La Sareb ha al·legat que no tenien notícies del fet que allà hi vivien quatre famílies, que, malgrat que ara tenen una petita treva, hauran de continuar negociant amb la Sareb per aconseguir un lloguer social.

Durant deu dies, les famílies hauran d’aportar la documentació i, a partir d’aquí, la PAH continuarà lluitant fins a aconseguir un habitatge social perquè, com diu Montse Martínez, altra integrant de la plataforma, “aquestes quatre famílies han de poder viure dignament en un lloguer social adequat als seus ingressos”.



Vídeo: Toni G.Barroso
Comparteix: