ADAC Cerdanyola, 13 anys ajudant als animals sense llar

Ja fa 13 anys que un grup de veïns i veïnes de Cerdanyola van fundar l’ADAC (Associació en Defensa dels Animals de Cerdanyola) amb l’objectiu d’ajudar als animals sense llar.

10959512_1388979414747119_4731396347926772878_nLa unió fa la força. Això va pensar un grup de veïns i veïnes de Cerdanyola que es van conèixer fa 13 anys alimentant a gats de carrer i van acabar fundant l’Associació en Defensa dels Animals de Cerdanyola (ADAC) amb l’objectiu d’ajudar als animals sense llar que se senten desprotegits davant els perills del carrer.

El control de les colònies

L’Organització ADAC gestiona varies colònies de gats de carrer aplicant el procediment “capturar-esterilitzar-retornar”, que és l’únic mitjà eficaç per controlar el creixement d’una colònia. A més a més, també fan difusió dels gats que han sigut abandonats i els intenten trobar una llar definitiva.

La importància de la col·laboració ciutadana

ADAC demana la col·laboració ciutadana per oferir cases d’acollida per aquests gats, ja que sense aquesta col·laboració la tasca de l’organització és molt més difícil. Segons diuen els membres “ser casa d’acollida temporal és donar una oportunitat a un animal per sortir del carrer en espera que aparegui la seva llar definitiva”.

Para algunos gatos es muy difícil estar en el refugio. Muchos de ellos han vivido en una casa hasta hace unos días, algunos ni siquiera han visto otro gato en su vida. Imagínate ser consciente de que has sido abandonado. De que tu familia ya no te quiere, eres un estorbo para ellos y se quieren deshacer de ti. No les importa lo que te pase. No les importa si te deprimes y te dejas morir de hambre por la tristeza. No les importa si no entiendes nada. Dejarle un huequecito a ese gato en nuestra casa puede salvarle la vida.

Es muy duro cuando se van. A pesar de que sabes que van a estar en tu casa por un tiempo limitado no puedes evitar que te inunde una tristeza enorme el día que se marchan con su nueva família y que igual nunca más los vuelves a ver. Se mezclan sentimientos: la alegría de que son adoptados con el vacío que dejan cuando ya no están.

Pero si pasa eso es por todo lo bueno que ha pasado mientras ellos estaban en casa. Ver como llega un gato triste, sucio, asustado… ves en sus ojos todo lo que ha pasado en los últimos días y sabes que vas a tener que ganarte su confianza. La satisfacción que sientes cuando ves que eso empieza a pasar es incríble! La primera vez que te deja tocarle y ronronea es maravilloso. Cuando viene a dormir contigo, sabes que te has ganado su corazón. Y es que es inevitable sentir cariño por ellos desde que entran por la puerta de casa.

Si quieres ser casa de acogida puedes escribirnos a adaccerdanyola@gmail.com y te informaremos de cómo puedes ayudar.

ADAC Cerdanyola.

L’ADAC no és cap protectora, sinó una associació de voluntàries amants dels gats que dediquen part del seu temps lliure en ajudar-los. És per aquest motiu que no disposa de mitjans econòmics ni humans per fer-se càrrec de totes les sol·licituds que els hi arriben.

Per obtenir més informació del dia a dia de l’ADAC podeu posar-vos en contacte amb ells a través de la seva pàgina de Facebook o del seu correu electrònic (animalescerdanyola@hotmail.com).

Comparteix: