L’Equip d’Atenció Primària Serraperera fa un taller per a professores de l’Escola Saltells

Les professionals d’infermeria del CAP Serraparera han fet un taller per formar a l’equip docent de l’Escola Saltells sobre situacions de risc per a la salut de les professores.

2015-11-09 10.16.47La coordinació i comunicació en educació i salut entre els centres d’atenció primària i els centres educatius és fonamental per millorar l’actuació en situacions de risc, és per aquest otiu que les  infermeres de pediatria del CAP Serraperera han fet un taller psicoeducatiu per al professorat de l’Escola Saltells per informar-los sobre diversos temes sanitaris, com ara els criteris d’actuació en situacions de reaccions al·lèrgiques dels infants.

Protocol d’al·lèrgies alimentàries a l’escola Saltells.

L’Escola Saltells va iniciar el curs passat amb un cas excepcional d’un infant amb un alt grau d’al·lèrgia per diverses vies. A l’hora de fer la matrícula els infants han de presentar la documentació preceptiva. Els informes mèdics entre d’altres, han de documentar el grau d’al·lèrgia, els símptomes, les reaccions i les actuacions que ha de fer el centre en cas d’afectació, unes actuacions signades pel metge especialitzat (amb número de col·legiat). En definitiva, el protocol de l’alumne sota tractament mèdic a seguir en cas d’emergència.

A l’hora de desenvolupar el Protocol d’Al·lèrgies Alimentàries i/o al Làtex, l’escola Saltells no només va fer servir el protocol existent fins al moment del Departament d’Ensenyament (Generalitat de Catalunya), sinó que també, es va documentar i comunicar amb diferents associacions d’al·lèrgies alimentàries existents, com poden ser: Immunitas Vera (Associació Catalana d’Al·lèrgics Alimentaris) i l’AEPNAA (Asociación Española de Personas con Alergias a los Alimentos i al látex). També des de l’escola i des de la direcció, es van tenir en compte d’altres experiències semblants d’altres escoles de l’entorn, i que havien funcionat molt bé.

El protocol, que obliga als alumnes d’educació infantil a esmorzar durant el pati només fruita, s’aplica amb molta cura, i s’extremen les mesures higièniques bàsiques de rentada de boca i mans, per exemple, quan vénen de casa, per minimitzar riscos. També s’ha de tenir en compte el material escolar emprat, per evitar incompatibilitats amb les al·lèrgies.

Comparteix: