Els falsos agents de gas/electricitat voltegen Cerdanyola

Molts veïns i veïnes de Cerdanyola han rebut, durant aquesta setmana, la visita de falsos agents de companyies de gas i electricitat que demanen factures per enganyar als clients.

Imatge: LaSexta

Imatge: LaSexta

Durant aquests dies s’ha desplegat per Cerdanyola un equip d’agents, sense identificació ni autorització de la firma subministradora, que passa per les cases demanant a les veïnes i als veïns les factures de gas i electricitat amb la intenció d’agafar les dades per conèixer el contracte i passar al client a una nova empresa. Els afectats no tenen cap obligació d’ensenyar ni deixar cap document a aquestes persones, ja que la companyia de subministraments ja té totes les dades necessàries.

Aquests agents s’acrediten com a personal de l’empresa per generar confiança i -un cop dins de l’habitatge- demanaven factures, comptes bancaris i, fins i tot, aprofitaven per memoritzar o fotografiar les claus d’accés. Els estafadors també enganyaven les víctimes i les fan firmar nous contractes de canvi de companyia sense informar-les de les penalitzacions. En altres ocasions, una tercera persona es feia passar per un responsable de l’antiga companyia amb la qual operaven i els informava que havien de pagar sancions molt elevades com a penalització pel canvi. Les víctimes, atemorides, solen fer els pagaments sol·licitats al moment.

Consells per evitar ser víctima d’aquest tipus de delicte

La Generalitat ha difós una sèrie de consells per evitar ser víctima d’aquest tipus de delictes, entre ells, “mai” pagar en efectiu pels serveis prestats, evitar que entrin a casa (alguns poden tenir la intenció de robar) o trucar a la Policia a través del 091. També es recomana identificar a la persona mitjançant el DNI i la targeta identificativa de l’empresa per la qual treballa, comprovant que es tracta de la mateixa persona.

Altre consell és sol·licitar el nom i número de telèfon de l’empresa i trucar per comprovar si, efectivament, els agents han estat enviats per ells o almenys si tenen coneixement que s’estan efectuant aquestes revisions.

Comparteix: