Cerdanyola col·labora amb l’ONG ProActiva Open Arms

Dins de la campanya “Cerdanyola, Ciutat d’Acollida” s’ha impulsat una iniciativa per ajudar a finançar l’ONG Proactiva Open Arms, que es dedica a ajudar als refugiats que es juguen la vida al Mar Egeu mentre fugen de Síria.

Marchos Chércoles i Albert Roma.  Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Marchos Chércoles i Albert Roma.
Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

“Cerdanyola, Ciutat d’Acollida”, amb el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola, vendrà bosses a tres euros i xapes a dos per finançar l’ONG Proactiva Open Arms, que es dedica a salvar vides de refugiats siris al Mar Egeu. Les bosses i les xapes han estat dissenyades per la veïna Olga Molina i es financen gràcies a l’Ajuntament de Cerdanyola.

Què és ProActiva Open Arms

ProActiva Open Arms és una ONG que va néixer gràcies a grans persones que formen part de l’empresa de Badalona Pro-Activa Services Aquàtics, una empresa de serveis integrals marítims experta en seguretat aquàtica. L’ONG va néixer en setembre de 2015. Quan va acabar la temporada d’estiu a les platges catalanes, Òscar Camps, director de l’ONG, va decidir anar amb el seu equip a les platges de Lesbos per col·laborar de forma desinteressada en el desembarcament dels refugiats. A dia d’avui aquesta ONG ja és tot un referent en l’ajuda als refugiats.

Un cerdanyolenc a l’ONG

Albert Roma, un veí del barri de les Fontetes, forma part de l’equip de ProActiva Open Arms. Cerdanyola Informa va realitzar-li un “Imprescindibles” on explica, en primera persona, la seva experiència a Lesbos.

L’ONG Proactiva Open Arms necessita ajuda per seguir rescatant vides

Proactiva Open Arms va arribar a Lesbos amb 15.000€ de les seves butxaques, sense cap ajuda púbica. Els van invertir en costejar els treballs de salvament d’un mes. Amb ells van aconseguir que trepitgin terra de manera més segura unes 20 embarcacions al dia, amb unes 50 persones en cadascuna d’elles, incloent-hi ancians i nens. En total arriben a les platges de Lesbos unes 1.000 persones al dia. Actualment l’ONG, per poder continuar amb aquesta gran tasca humanitària, necessita recursos.

És per això que han obert un compte perquè totes les persones interessades a ajudar ho puguin fer còmodament des de casa o des de qualsevol oficina bancària.

Accedir a la pàgina de Proactiva Open Arms per fer un donatiu.

 

Comparteix: