Expressa’t: La independència:un fi en sí mateix? (I)

País, nació, independència: Espai ben delimitat geogràficament amb uns Poders Legislatiu, Executiu i Judicial propis.

Imatge: Cup Cerdanyola

Imatge: Cup Cerdanyola

Les motivacions per voler que Catalunya sigui independent les podem agrupar en sentimentals i/o argumentals. Aquest escrit sols va d’arguments, enraonaments. I aquests enraonaments per desitjar deslliurar-nos del jou espanyol poden ser materials o culturals ( llengua, Història,etc).

Un argument material ve donat pel dèficit fiscal o diners que contínuament surten de Catalunya i ja no retornen ni com inversions, serveis, etc.( Com Àustria o Dinamarca de Guinjoan, Cuadras i Puig; El País que tindrem de Jaume Vallcorba; ambdós basats en xifres oficials).

Això vol dir que des del punt de vista estrictament econòmic ja hi guanyaríem si tot seguís com ara, corrupteles i 3% inclosos. Per tant, sense tots aquests llasts el nostre benestar es francament millorable amb la independència. Podrem fer una societat més justa revertint les grans desigualtats i acabar amb els greuges derivats del feixisme franquista com a nació oprimida i que també aquí han deixat petjada. Aquest tema, però, cal tractar-lo apart.

Roger Caballé- Ciutadà de Cerdanyola

Comparteix: