Podem valora el posicionament de Compromís a favor del pacte a quatre

Podem Cerdanyola ha fet una valoració del posicionament de Compromís per Cerdanyola en relació a la decisió de l’Assemblea de Compromís de pactar amb CiU, ERC i ICV-EUiA-MES per formar un govern de majoria.

DSC00184Al Cercle de Podem de Cerdanyola entenen que la decisió que ha pres Compromís per Cerdanyola -  CUP apostant per un govern que inclogui a CiU resulta contradictòria, ja que “CxC-CUP diu posar per davant el seu programa rupturista, cosa que seria positiva, però, contradictòriament,  es posa en mans d’un partit com CDC, la qual cosa impossibilita dur-lo a terme, encara que Convergència acceptés formalment aquest programa” – diu el comunicat.  CXC inclou CIU en allò que anomena “forces de la investidura”, però per a Podem aquest partit continua sent la dreta de les retallades, de la precarització, de l’especulació, i de la repressió a les lluites pels drets social i la llibertat.

Podem afirma que fins ara el CxC-CUP no s’han dut a terme polítiques rupturistes i les reclama per al futur govern:

1. No s’ha aturat el desenvolupament del Centre Direccional que ha continuat igual que abans de les eleccions. El propi govern admet que continua donant llicències d’obres i que probablement en donarà més. El Consorci del Centre Direccional (del qual l’Alcalde és president), fins i tot recorre una sentència favorable al recurs presentat pel propi CxC abans d’arribar al govern, segons l’alcalde sense que ell mateix ho sabés però tampoc pren cap mesura al respecte.

2. No s’han aixecat catifes ni s’està demanant responsabilitats a ningú per la mala gestió d’empreses municipals, concessions o per l’abocador Elena, només s’ha aprovat la personació de l’Ajuntament en un cas que ja estava als jutjats abans que CXC-CUP governés.

3. Preocupa l’opacitat amb que s’estan portat molts temes. No hi ha més informació que la que hi havia ni més transparència, no s’ha iniciat cap procés participatiu. Fins i tot s’ha encarregat un nou estudi sobre l’abocador Can Planas sense informar prèviament, cosa que no va fer ni l’anterior govern en el segon estudi ara anul·lat.

4. No s’ha deixat de pagar el deute ni s’ha impugnat, ni s’ha informat de cap mesura similar presa o que s’hagi de prendre, tampoc s’ha iniciat una auditoria ciutadana.

5. No s’ha iniciat cap remunicipalització de serveis públics.

6. No s’ha pres cap mesura per fer front a l’emergència social.

7. Només s’han pres controvertides decisions de tipus identitari per satisfer als partits independentistes que van facilitar la investidura.

Segons Podem, “resulta difícil creure que aquestes mesures comencin a prendre’s amb un govern del que formi part CiU si el propi CxC-CUP no les ha implementat ni ha intentat fer-ho en aquests més de set mesos”.

Iván González dóna l’esquena a Podem

Podem no va concórrer a les eleccions municipals a Cerdanyola ni amb candidatura pròpia ni integrat en cap altre, encara que un membre de Podem va participar en la candidatura de CxC-CUP ho va fer a títol individual, es tracta del regidor Iván González. Segons el cercle local, aquesta persona no participa en el Cercle de Podem, no assisteix a les reunions, no dóna comptes de res ni facilita cap informació al Cercle ni s’ha posat a disposició per a fer arribar al consistori les idees i plans d’acció que des de Podem pensem que s’han d’implementar.. Podemos no forma part ni se sent representat per aquest govern. Podem no manté cap mena de relació amb CxC-CUP ni hi ha cap línia de comunicació ni de diàleg. Tampoc el govern municipal com a tal els ha convocat mai per parlar de res.

Podem ja mira a 2019

El Cercle Podem de Cerdanyola està disposat a donar suport a les polítiques que impulsi un govern que trenqui l’austericidi. Podem és una força política i social amb vocació de poder i que participarà dins de tres anys en la disputa de l’Ajuntament de Cerdanyola per formar un govern de majories que comenci a canviar la vida de la gent del nostre poble. Aquests anys seran de treball al carrer i d’articulació de les forces que ens permetin guanyar d’aquí al 2019.

 

Comparteix: