Presentació d’un manifest en defensa de l’escola pública

La regidora d’Ensenyament, Elvi Vila, i diversos alcaldes i regidors de la comarca han presentat un manifest en defensa de l’escola pública davant dels  Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental.

educacio2

En el manifest denuncien el tancament de línies i centres d’educació pública a Catalunya en els darrers anys, les mancances de manteniment, d’adequació d’espais i una falta greu d’inversions.

Els signants del manifest asseguren que el pressupost en educació pública a Catalunya es manté retallat per sota de l’any 2010, i s’apliquen mesures restrictives, justificades en el marc sociopolític de la crisi, contribuint, així, a empitjorar la situació de l’escola pública.

Els ajuntaments del Vallès Occidental juntament amb sindicats i diverses plataformes de base de la comunitat educativa demanen als Serveis Territorials d’Ensenyament  que adoptin els compromisos de posar en valor i respectar la corresponsabilitat dels  ajuntaments i els governs locals en la planificació educativa, el manteniment de totes  les línies a la preinscripció, una reducció de ràtios per a garantir el manteniment de  grups i la millora de la qualitat educativa.

També demanen un pla urgent de millores dels edificis i equipaments dels centres educatius públics i un altre de construcció de centres públics que garanteixi una oferta  de places suficient per a tot l’alumnat amb especial atenció a la formació professional i contínua.

En el mateix document insten al Govern de la Generalitat a encetar un procés obert a tota la comunitat educativa per revisar l’actual model educatiu i consensuar un nou marc que organitzi el sistema educatiu a Catalunya.

Comparteix: