Cas 27 i més: Les mentides del rector de la UAB

CGT exigeix la retirada de la UAB de l’acusació particular i la dimissió del Rector Ferran Sancho.

cgtJa fa mesos que el sindicat CGT va anunciar públicament la denúncia que Ferran Sancho, el rector de la UAB, va posar a vinc-i-cinc estudiants i dues treballadores que, a més a més, eren delegades sindicals del CAU i la CGT. Davant d’aquest anunci, el rectorat va emetre una nota de premsa que va estar visible, durant dies, a la portada de la web de la UAB. Aquest comunicat, que el van rebre totes les treballadores i treballadors de la UAB, acusava al sindicat de difondre informacions falses.

En els dies successius el rector i la secretària general, en òrgans com el Consell de Govern van reiterar aquesta argumentació a preguntes de diferents membres de la comunitat universitària: que la informació feta pública per la CGT no era certa. I que no formava part “de la política ni de la voluntat del Govern d’aquesta institució denunciar, i molt menys perseguir, cap persona per la seva activitat política i sindical”.

El passat divendres els advocats de la CGT van rebre una nova notificació judicial del procés penal obert (que podeu trobar en aquest enllaç). En ella es comunica que el jutge demana al fiscal que faci l’escrit d’acusació o de desistiment. A la providència, on s’especifica les parts denunciants, a banda de la vicerectora d’estudiants, recentment dimitida de l’Equip de Govern, hi consta novament el nom de la Universitat Autònoma de Barcelona. Així doncs, la Universitat Autònoma de Barcelona és una de les parts que denuncia penalment un professor, un treballador del PAS i 25 estudiants i exestudiants. I no perquè ho digui el sindicat CGT, sinó perquè ho signa el jutge instructor del sumari.

Vist els fets, és evident que el rector de la UAB, Ferran Sancho, i la secretària general de la UAB, Judith Solé, han mentit, i continuen mentint, reiteradament a la comunitat universitària quan se’ls ha preguntat per aquests fets. En comptes d’assumir les seves actuacions i justificar una actitud repressiva sense precedents en els darrers 35 anys en una universitat pública, van optar per mentir.

Davant d’aquests fets tan greus, el sindicat es pregunta si aquesta és una pràctica habitual en altres aspectes d’interès de la comunitat universitària, alhora que exigeixen la retirada immediata de la UAB i de l’Equip de Govern de l’acusació particular, per la via penal, contra totes les acusades i la dimissió del Rector Ferran Sancho, per la manca de credibilitat institucional, corroborades les mentides reiterades i la persecució de la dissidència i de l’activitat sindical, per part d’aquest equip de govern.

Comparteix: