Vuit mesos després es publiquen els “plenillos”

Fins ahir, l’última audiència pública que apareixia publicada al portal de les vídeo-actes de l’Ajuntament de Cerdanyola corresponia al mes de maig de 2015.

plenilloDes del mes de gener de 2015, els plens de Cerdanyola ja no es publiquen al portal gratuït “Youtube”, sinó que una empresa externa es dedica a penjar-los al portal de l’Ajuntament. Dins d’aquest portal s’han de publicar les actes dels plens i les intervencions ciutadanes, però aquestes últimes es van deixar de publicar des del mes de maig.

Vuit mesos sense poder visualitzar els plenillos

La ciutadania de Cerdanyola que hagi volgut visualitzar els “plenillos” des del mes de maig de 2015, s’haurà adonat que aquests vídeos no estaven penjats a la xarxa. El perfil de Twitter oficial de l’Ajuntament es limitava a dir que informaven els serveis responsables, però els mesos passaven i aquest espai continuava sense actualitzar-se. Fins ahir. Ahir per fi la ciutadania pot accedir a visualitzar aquest petit espai de participació ciutadana.

Vídeoacta, un servei que no acaba de funcionar

El servei de vídeoacta, realitzat per l’empresa “Semic” per un cost de 15.500 euros, va substituir a l’antic servei que oferia Youtube, amb l’única novetat que les “vídeoactes” tenen validesa legal (pot substituir a l’acta escrita pel secretari/a). Amb aquest servei de pagament el secretari de l’Ajuntament guanya en temps, perquè no ha de redactar l’acta sencera, però la ciutadania perd immediatesa a l’hora de poder accedir als plens per internet.

Altres localitats, com la veïna Ripollet, emeten els plens i “plenillos” en directe pel portal gratuït “Youtube” i, un cop finalitzat, es publica instantàniament en el canal de l’Ajuntament i ja queda a disposició de tota la ciutadania. A Cerdanyola, en canvi, per poder accedir als vídeos dels plens, cal esperar una mitjana de dues setmanes (per als plens).

Comparteix: