L’Assemblea Democràtica de Cerdanyola celebra amb èxit el seu 40è aniversari

L’Assemblea Democràtica de Cerdanyola va celebrar el passat divendres el seu 40è aniversari en una sala plena d’amics de la lluita contra el franquisme i de la defensa del conegut lema “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia”.

DSC00187L’acte es va iniciar amb la projecció d’un vídeo realitzat pels serveis de comunicació de l’Ajuntament sobre l’Assemblea Democràtica de Cerdanyola. Tot seguit es va iniciar una conferència sobre el paper de l’Assemblea Nacional de Catalunya durant els anys de la transició política, així com de les activitats que l’Assemblea Democràtica de Cerdanyola va organitzar, durant el mateix període, a la nostra ciutat.

La conferència, que va ser presentada per Toni Álvaro, periodista de l’Ajuntament,  va comptar amb tres coneguts ponents: el veí i activista Albert Lázaro, que va ser un dels fundadors de l’Assemblea Democràtica de Cerdanyola, el professor i historiador de l’IES Banús Josep Lluís Negreira i l’historiador de Ripollet Ramon Martos.

Després de la conferència els assistents van poder gaudir d’una exposició amb materials gràfics i fotografies inèdites d’aquell període, recuperades durant les darreres setmanes.
 
Assemblea Democràtica de Cerdanyola
L’Assemblea Democràtica de Cerdanyola va néixer a finals de 1975, dues setmanes després de la mort del dictador Francisco Franco, i estava integrada per persones de diverses ideologies que volien lluitar per recuperar les llibertats que la dictadura se’n va emportar.

Vídeo realitzat pel servei de comunicació de l’Ajuntament de Cerdanyola.
Comparteix: