Compromís prendrà mesures fermes per superar l’impàs on es troba Cerdanyola

La formació al govern estudiarà solucions per donar una resposta clara i taxativa a les necessitats de la ciutat per sortir del bloqueig.

DSC03429Compromís per Cerdanyola (CxC) va assumir el repte de liderar el canvi al govern de la ciutat des de la nit del 24 de maig, quan els resultats electorals a Cerdanyola van obrir la possibilitat de canvis a l’Ajuntament. Sobre aquestes bases CxC va fer el pas per entrar al govern, sempre intentant ampliar-ho des del primer moment amb ERC per formar un govern “d’esquerres i de canvi” i aconseguint l’estabilitat al ple amb acords puntuals amb la resta de forces.

Segons CxC, aquestes possibilitats de trobar apunts puntuals al ple amb la resta de forces es reduïen, ja que han vist que, tant PSC om el PP, intenten bloquejar l’acció de govern, mentre que veuen dificultat de portar C’s a “posicions constructives”. A més a més, el fet que ERC demanés formar un front comú amb CiU, ICV-EUiA-Mes, va portar a CxC a explorar amb aquests grups les possibilitats d’entesa programàtica.

Durant els darrers sis mesos CxC ha intentat avançar cap a aquest doble objectiu: aconseguir estabilitat al ple i ampliar el govern.

Estabilitat plenaria: CxC ha volgut liderar l’acord de governabilitat amb els quatre partits que van donar suport a la investidura que pogués desembocar en un Pla d’Acció de Mandat (PAM). Amb aquests partits CxC ha aconseguit tirar endavant punts tan importants com les ordenances fiscals o la baixada de l’IBI. El CxC creu que, pel que fa a l’estabilitat al ple, “s’ha avançat de forma substancial i s’ha demostrat una bona sintonia amb CiU, però sobretot amb ICV-EUiA-MES, per tal d’arribar a acords al ple i consolidar el govern de canvi”.

Ampliació de Govern: des d’un primer moment CxC ha intentat que ERC entrés al Govern, donant-li sempre un tracte preferent al grup liderat per Helena Solà, que era incorporat a aspectes restringits al govern. A més a més, han presentat una proposta de cartipàs municipal – amb una càrrega repartida en dues meitats – a ERC. El CxC creu que l’ampliació de govern s’està posant molt difícil. El grup que governa la ciutat afirma que ells han proposat un procés “sensat per formar govern”: arribar primar a un acord respecte al programa per veure després quines forces han de dur-lo a terme, mentre que ERC ha exigit l’entrada de CiU com a pre-condició prèvia a parlar de programa.

Finalment, el CxC ha obert una taula de negociacions – oberta als quatre grups que van donar suport a la investidura – per ampliar el govern, tal com es van comprometre públicament.

Davant d’aquesta situació, el CxC vol demanar disculpes a totes aquelles que creuen que no han estat prou clars explicant públicament la seva posició i la situació en la qual es trobaven les converses. Així mateix, afirma que “seguirà treballant per implementar els resultats que van emanar de les urnes, tenint en compte sempre el benefici de la ciutat i mitjançant processos oberts i participatius”, i que explorarà els diversos escenaris possibles per sortir d’aquest atzucac, prenent una decisió col·lectiva en els dies vinents.

Comparteix: