La Reina del Carnestoltes, Jane Stoltes, encapçalarà la rua de Carnaval 2016

Les disfresses i la disbauxa envairan els carrers de Cerdanyola del Vallès el dissabte 6 de febrer, quan se celebri la tradicional rua de Carnaval. El programa d’activitats es completarà amb la celebració del Dijous Gras, el ball de Carnaval i l’Enterrament de la Sardina.

El cartell d’enguany és obra de l’artista Cris Garriga, coneguda com a Runawaywithyou en el món de l’art.

El cartell d’enguany és obra de l’artista Cris Garriga, coneguda com a Runawaywithyou en el món de l’art.

El 4 de febrer, Dijous Gras, es donarà la sortida al Carnaval a Cerdanyola del Vallès amb el pregó i la festa d’arribada de la Reina del Carnaval, Jane Stoltes, al balcó de l’Ajuntament. Seguidament hi haurà degustació de botifarra d’ou i brou de Carnaval, per a les persones assistents, a la plaça de l’Abat Oliba.

El dissabte 6 de febrer, a les 17h, partirà des del barri de Serraperera la Rua de Carnaval, les comparses i persones participants desfilaran pels carrers de la ciutat fins arribar al Parc del Turonet a on es farà el ball de Carnaval i es lliuraran els premis del concurs de disfresses. Les inscripcions per a participar al concurs es poden fer a l’Ateneu fins al 4 de febrer.

La celebració del Carnaval acabarà amb l‘Enterrament de la Sardina el dimecres 10 de febrer. Durant el dia es podrà vetllar a la Reina Carnestoltes a la plaça de Francesc Layret i després del seguici fúnebre fins a l’Ateneu, allà es farà la crema del taüt amb l’actuació de l’escola de dansa i teatre de l’Ateneu i dels Diables de Cerdanyola.

El cartell del Carnaval 2.016 és obra de Cris Garriga, Runawaywithyou, una jove artista de la ciutat

El suport als nous creadors gràfics locals és una de les línies de treball de l’Ajuntament de la ciutat. Aquest programa es gestiona des del Museu d’Art de Cerdanyola i es mostra de forma pública amb la Jornada d’Art Jove.

Dels artistes que exposen en aquella jornada se’n trien dos als quals se’ls fa un encàrrec d’un cartell (el cartell de Reis i el cartell de Carnaval) amb la finalitat de donar-los una oportunitat, de propiciar que tinguin una experiència professional en el disseny, que facin currículum i que aprenguin a treballar una feina d’aquest tipus.
Enguany les il·lustradores seleccionades han estat Lorena Valeria Valdenegro, artista (cartell de Reis) i Cris Garriga, dibuixant de manga coneguda com a Runawaywithyou en el món de l’art. (cartell de Carnaval)

En ambdós casos i donat que es tracta d’un encàrrec puntual es deixa llibertat a l’artista perquè creï el que cregui millor i no es donen directrius ni es modifica el disseny. Se’ls facilita el text que hi ha d’anar i els logos i se’ls deixa treballar. Només es fan algunes modificacions mínimes per tal que el cartell s’entengui i es pugui imprimir.
Les artistes han fet les propostes que els han semblat millor, que han tingut una bona acceptació per part de la ciutadania.

 

Programa del Carnaval

> Dijous Gras i Arribada de la reina del Carnestoltes, Jane Stoltes

Dijous 4 de febrer

17:00h: Pregó i Festa d’arribada de la Reina del Carnaval al balcó de l’Ajuntament i celebració de Dijous Gras amb degustació de botifarra d’ou i brou de Carnaval a la pl. de l’Abat Oliba.

> Carnaval als Mercats

Divendres 5 de febrer

Mercat de Serraperera
Durant tot el dia.
Concurs de disfresses amb tres modalitats: nenes i nenes, adults i comparses.
Lliurament dels premis, a les 19.15h

Dissabte 6 de febrer

Mercat de Les Fontetes
Durant tot el matí.
Concurs de disfresses amb dues modalitats: nenes i nenes, i parades.
Lliurament dels premis, a les 13h

> Carnaval a l’Espai Infantil

Divendres 5 de febrer

17 a 18h Taller de creació de màscares
17 a 19h Espectacle d’animació
19 a 20h Concurs de disfresses i festa amb el Rei Carnestoltes

Dimecres 10 de febrer

Enterrament de la sardina.
Prepara’t la teva! Fes la teva vella Quaresma!

> Carnaval a l’Espai Jove*

L’Espai Jove prepara una comparsa per a participar a la rua disfressats de Mario Car.

*L’Espai Jove és un projecte del casal de Joves Altimira

> Rua de Carnaval i concurs de disfresses

Dissabte 6 de febrer

16:00h: Concentració de comparses a l’avinguda de Roma cantonada amb l’avinguda d’Espanya amb animació i organització de la sortida.
17:00h: Sortida de la Rua des del Barri de Serraperera, davant de l’escola Saltells i arribada al parc del Turonet. Tres petards avisen 10 minuts abans, 5 minuts i a l’hora la sortida de la rua.
Recorregut de la Rua: av. d’Espanya cantonada av. Roma, c. de Francolí pg. de Cordelles, pl. de Francesc Layret, av. de Catalunya , av. de la Primavera, pl. de l’Estatut i parc del Turonet.
18:30h: ball de Carnaval amb orquestra i posterior lliurament dels premis del concurs de disfresses, amb les següents categories:
1r premi de Comparses
2n premi de Comparses
3r premi de Comparses
2 Mencions especials

El Jurat estarà composat per 5 membres d’entitats de Cerdanyola i un representant de cadascun dels grups o comparses que participin a la rua i que ho hagi indicat en el moment de formalitzar la inscripció.
Les inscripcions es podran fer des del 18 de gener al 4 de febrer a:
Ateneu de Cerdanyola
Carrer de la Indústria 38-40
De dilluns a divendres de 9 a 22 h
Dissabtes de 9 a 13:30 h i de 17 a 21:30 h
Diumenge de 9 a 13:30 h.
El formulari d’inscripció es pot omplir directament a l’Ateneu o bé descarregar-lo del web de l’Ajuntament.

> Enterrament de la Sardina

Dimecres 10 de febrer

11:00h i durant tot el dia: Vetlla del Rei Carnestoltes, plaça de Francesc Layret.
18:30h: Sortida de la Rua fúnebre des de la plaça Abat Oliba fins a l’Ateneu de Cerdanyola.
19:00h: Solemne Acte Fúnebre d’enterrament de la sardina a l’Ateneu de Cerdanyola, amb la crema del taüt i actuació de l’escola de dansa i teatre de l’Ateneu i dels diables de Cerdanyola.

L’app municipal Cerdanyola, Ciutat Oberta – gratuïta i descarregable des de Google Play i App Store, inclou una pàgina dedicada al Carnaval 2.016

Descarregueu-vos les instruccions per a les comparses.

Baixeu-vos l’autorització de les persones tutores perquè els menors puguin participar a la rua.

Comparteix: