Jornada “Codesenvolupament i cohesió social”

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, organitza el proper dimecres 27 de gener a l’Espai Enric Granados de la ciutat, la jornada “Codesenvolupament i cohesió social” adreçada a càrrecs electes, tècnics municipals i membres d’entitats dels àmbits de la solidaritat, la cooperació i la immigració.

ColaborarL’objectiu de la jornada és compartir experiències des de diversos enfocaments per tal de reflexionar sobre el paper del codesenvolupament en la cohesió i la inclusió social. Una contribució que considerem múltiple, ja que genera dinàmiques als municipis catalans on la nova ciutadania esdevé protagonista com a agent de desenvolupament, fomenta la seva participació, les relacions interculturals i enforteix el teixit associatiu, i alhora contribueix a la lluita contra la pobresa i al desenvolupament de les seves comunitats d’origen.

A Catalunya hi ha una rica experiència local en codesenvolupament i bones pràctiques que cal donar a conèixer. Per això us convidem a participar a la Jornada en què diversos actors del codesenvolupament a Catalunya ens trobarem per donar a conèixer aquestes iniciatives i per reflexionar sobre com es poden enfortir i potenciar.

Inscripcions
Fins el 26 de gener haureu d’enviar un correu electrònic amb les dades de contacte i de l’entitat i/o institució a la qual pertanyeu a: avaluem@avaluem.cat. Les inscripcions són gratuïtes. Les persones assistents rebreu un certificat d’assistència.

Jornada “Codesenvolupament i cohesió social”.
Cerdanyola del Vallès, 27 de gener de 2016.
Lloc: Sala Enric Granados, Biblioteca Central (Plaça Enric Granados 1).

Programa

10:45h. Acreditacions i lliurament de material.
11:00h. Presentació de la jornada i conferència inaugural.
· Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola del Vallès.
· Elvi Vila, regidora d’Immigració i Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.
· Marta Macias, directora d’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
· Núria Parlón, vicepresidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.
Conferència: Núria Camps, directora d’ AVALUEM. “El codesenvolupament, eina per la inclusió social al Sud i al Nord”.

12:00h. Pausa Cafè.

12:15h. Iniciatives locals de codesenvolupament.
Coordinació de la taula: Elvi Vila, regidora d’Immigració i Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament de Cerdanyola.
· Ajuntament de Lleida, Joan Gómez, regidor i Cristina Sáiz, tècnica de l’Àrea de Cooperació.
· Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel García, alcaldessa i Lídia Aymeric, presidenta de Santa Perpètua Solidària.
· Ajuntament de Mataró, Isabel Martínez, regidora i Dolors Fernández, tècnica de cooperació.

17:00h. Codesenvolupament per a la inclusió social al sud .
Coordinació de la taula: Núria Camps, directora d’ AVALUEM .
· Pau Lanao, president de la Coordinadora d’ONG Solidàries. Iniciatives de codesenvolupament a les comarques gironines .
· Sandra Rodríguez, FECOEX i Servei Solidari. Codesenvolupament amb Colòmbia .
· Manel Llord, Santa Perpètua Solidària, coordinador de projectes del Guidimaka. Codesenvolupament al Guidimaka (Mauritània).

18:15h. Pausa Cafè.

18:30h. Codesenvolupament per la cohesió social al nord .
Coordinació de la taula: Rafa Crespo, tècnic de cooperació de l’Ajuntament de Badalona i membre del Grup de Recerca i Acció amb les Minories Culturals, GRAMC .
· Amadou Bocar Sam, Coordinadora d’Associacions Senegaleses a Catalunya CASC i ACISI. “La coordinació de la diàspora senegalesa per promoure el codesenvolupament” .
· Mhamed Abdelouahed Allaoui, Casa Amaziga de Catalunya i AMAZAN. Codesenvolupament amb el Poble Amazic (Marroc) .
· Ivonne Cabrera, presidenta de Asociación Latinoamericana para la Integración de los Immigrantes (ALII). Codesenvolupament a l’Equador
20:00h. Conclusions i cloenda.

Comparteix: