Comencen les obres de millora dels accessos i itineraris del Poblat Ibèric de ca n’Oliver

La previsió és que els treballs a Ca n’Oliver estiguin enllestits a finals de març. És possible que durant aquest temps, en algun moment no es pugui accedir a la totalitat del poblat.

fotoobrescanOliverDurant els propers mesos 4 mesos es duran a terme les obres d’arranjament i millora dels accessos i itineraris de visita del Poblat Ibèric de Ca n’Oliver, sota la direcció dels Serveis Tècnics del Parc de Collserola. El pressupost de les obres és de 80.120,36 euros i estan finançades per la Diputació de Barcelona. L’empresa Moix Serveis i Obres, SL, és l’encarregada de dur a terme els treballs.

L’objectiu de la intervenció és executar un conjunt d’actuacions orientades a fer més fàcil l’a ccés a les restes arqueològiques del poblat, en especial al públic amb diversitat funcional. Els treballs se centraran d’una banda en les àrees de circulació amb la millora del ferm dels carrers, renovant els paviments tous i instal·lant passeres i rampes de taulons per salvar els desnivells del terreny. També es crearà un accés de visita a la zona est del poblat a la qual no s’hi podia arribar, donada la complexitat estructural de les restes localitzades en les darreres excavacions. Les obres contemplen la creació de plataformes d’observació tant sobre les restes com de l’entorn geogràfic i natural i tasques de manteniment i millora de les restes actualment visibles i restaurades.

En relació a l’ordenació del jaciment, es renovaran i ampliaran les línies de separació formades per piquetes i cable tensat d’acer inoxidable. Aquests elements delimitaran els espais no transitables, les àrees a protegir i les zones potencialment perilloses, a la vegada que orientaran al visitant sobre el recorregut a fer. També es completarà la senyalització de direcció i informació del jaciment ja existent col·locant nous faristols, continuant amb el model de suport divulgatiu existent.

L’actuació proposada al jaciment del turó de Ca n’Oliver posa en valor un dels jaciments més importants de la Laietània ibèrica, garanteix la conservació en les millors condicions pel gaudi públic i esdevé un centre de difusió de la cultura ibèrica i de l’arqueologia. D’altra banda, es pretén la construcció d’un conjunt d’infrastructures orientades a la consolidació d’una oferta turística i de lleure de qualitat a Cerdanyola del Vallès.

Comparteix: