Cerdanyola podria perdre la seva gossera de referència el 26 de març

L’Ajuntament de Mataró vol tancar el pròxim 26 de març la seva gossera municipal, un espai referent en l’acollida d’animals i que acull a molts animals de municipis de Barcelona, entre ells, els de Cerdanyola.

Imatge: Gublog

Imatge: Gublog

L’Ajuntament de Mataró no té intenció de fer marxa enrere en la seva decisió de tancar el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics municipal, gestionat per la Societat Protectora d’Animals (SPAM). Segons informen des del consistori, el contracte amb l’entitat no es pot prorrogar perquè les instal·lacions no estan en condicions per atendre degudament als animals i la seva adaptació tindria un cost de 500.000 euros. A més a més, l’Ajuntament informa que els terrenys de la protectora actual estan afectats per un pla urbanístic, fet que demostra que de nou, l’especulació del totxo està per damunt de les vides dels éssers vius.

El Govern de Mataró vol traslladar la gestió de la gossera al Consell Comarcal, que actualment gestiona un refugi d’animals a Argentona, un refugi que està molt saturat. Amb aquest tancament perden, com sempre, els més vulnerables: els animals.

La Protectora de Mataró i Cerdanyola

La SPAM acull els animals perduts o abandonats de molts municipis de Barcelona, entre els quals hi ha Cerdanyola. Normalment, quan un animal es perd a la nostra ciutat, es enviat a Mataró, on la SPAM l’atén a l’espera de la seva família o, en cas d’abandonament, a l’espera d’una nova família amb un gran cor. Això és degut a l’acord signat el 2008 entre la protectora d’Animals de Mataró i l’Ajuntament de Cerdanyola. Tant forta va ser la relació que tenia la nostra ciutat amb aquesta protectora, que Cerdanyola Ràdio va començar a emetre «Peluts», un programa realitzat per ells.

La SPAM continuarà protegint els animals

La SPAM Mataró ha iniciat una campanya per les xarxes socials per denunciar la situació i buscar solucions, com les que es proposen en el següent text:

En 82 dies, sense comptar que la setmana vinent és festiu, hem de buscar espai i construir i adaptar una gatera; traslladar serveis veterinaris amb tot l’equipament finançat per Spam, saber què passa amb els gats de carrer, pensar com mantenir els llocs de treball, traslladar nursery de cadells de gos, de cadells de gat, traslladar la sala d’hospitalització, organitzar voluntariat, trasllats de gossos… I tot sense deixar de fer el servei tan exigent que ens demana a nosaltres l’ajuntament de Mataró i que s’autoexigeix la pròpia spAm. Ah! I no oblidem la colònia de gats salvatges que tenim al C/Galícia, que ens van fer crear en aquelles èpoques abans del nou govern de CIU, perquè molestaven diverses instal·lacions públiques de Mataró. Haurem de tornar els gats a Escorxador, escoles, residències d’avis i etc d’on els van retirar? Això si: construint nosaltres els seus allotjaments i pagant captures i manteniment… Dubtem que en 82 dies sigui possible desmuntar i deixar enrere el que tant ha costat de fer aquests 10 darrers anys. I tenint en compte que no disposem dels diners per assolir-ho. Ara toca parlar ajuntament i Spam, i entrar en diàleg al més aviat possible. El compte enrere ha començat i hi ha moltes vides d’animals en joc, i el futur laboral de forces persones. És més seriós del que sembla tancar un centre. Parlem-ne i amb calma trobem una solució?

A més a més, també ha llançat una campanya de recollida de signatures per tal de demanar a l’Ajuntament diàleg per trobar solucions.

Inici del diàleg?

Tal com anunciava la SPAM en les xarses socials, el passat dissabte 9 de Gener l’alcalde de Mataró, regidors, assessors i una considerable comitiva de tècnics, van acostar-se al CAAC del carrer Galícia per visitar-ne les instal·lacions. La presidenta de l’spAm, la Sílvia Serra, va guiar-los per totes les zones i va tenir ocasió d’explicar la situació.

Des de l’spAm “entenem que aquesta visita és resultat de l’estima que la ciutadania de Mataró i tots els que coneixen la nostra feina han mostrat vers l’spAm. Us volem agrair a tots el vostre suport, i també agrair l’ajuda que ens estan donant des de la Federació d’Associacions Veïnals de Mataró” -.

Ara per ara es continua sense cap acord, i malgrat la visita la SPAM segueix a l’espera d’asseure’s i poder valorar solucions. Desitgen que aquest primer acostament sigui l’inici del diàleg, però no abaixen la guàrdia i, fins a saber coses més concretes, es mantindran resistint: segueix convocada la concentració del dia 14 a les 18’30 davant de l’Ajuntament de Mataró, i continuen amb la recollida de signatures.

Comparteix: