Unió d’entitats contra el sexisme dins de l’oci nocturn a Cerdanyola

La Figa Rebel, Compromís per Cerdanyola, AJIC, CUP i diverses persones sensibilitzades amb el feminisme s’han unit per treballar l’oci lliure de sexisme a la nostra ciutat.

Arran d’un repunt d’esdevenimentsexismes que han promogut la violència masclista en diferents sales d’oci privades aquestes festes d’hivern, diferents col·lectius de la ciutat s’han unit -amb intenció de sumar més entitats- per treballar de manera pedagògica i constructiva per una Cerdanyola lliure d’oci sexista.

A partir d’aquestes festes el grup promotor d’aquesta iniciativa ha fet un treball d’immersió en tot aquest contingut sexista i violent per fer un treball pedagògic als col·lectius sensibilitzats i portar, alhora, el treball al Consell de les dones per establir vies i propostes per eliminar el consum sexista a Cerdanyola i fer activitats pedagògiques i constructives a diferents àmbits de la ciutat.

Les sales d’oci nomenades són la Sala Dresden i la Sala Acme, malgrat que el col·lectiu sap que hi ha més a la ciutat. La Sala Dresden ha programat per aquesta nit una festa sota el títol “Perreo 69”, una festa que “més enllà del que pugui representar ballar d’una manera o d’una altra, té un contingut molt dur”, denuncia el grup. El col·lectiu feminista “La Figa Rebel” es va posar en contacte amb els propietaris per preguntar pels criteris per fer aquesta festa i aquests li van dir que “ja estava tot lligat i els criteris eren de tipus econòmics”.

Per la seva part, la Sala Acme va dissenyar un cartell amb una dóna nua embolicada amb cintes de regal. A més a més, aquesta sala ha utilitzat als seus cartells el logo de l’Ajuntament durant deu anys sense cap permís oficial.

Una moció que ha de traspassar l’àmbit privat

Fa un parell de mesos el plenari de l’Ajuntament de Cerdanyola va aprovar una moció per declarar la ciutat lliure de violències masclistes. Aquesta moció ha d’anar més enllà de les institucions, ja que és un problema que afecta tota la societat. És per aquest motiu que el grup promotor d’aquest moviment vol que les entitats privades dedicades a l’oci nocturn no quedin al marge d’aquests principis ètics i treballin la sensibilització i la pedagogia no sexista “per caminar tots plegats en una ciutat més humana”.

Comparteix: