Compromís negocia obrir el Govern a CiU i ERC

“L’única cosa que hem tret avui és el compromís del Govern de fer un govern en majoria”. Amb aquestes paraules Helena Solà sentenciava el ple d’ahir, un ple on es va obrir la porta a negociar l’entrada de CiU i ERC per ampliar el Govern.

Compromís per Cerdanyola va viure ahir un ple complicat on havia de negociar unes ordenances fiscals que estaven bloquejades per tota l’oposició. Finalment el grup de Carles Escolà va aconseguir aprovar-les gràcies a la negociació amb CiU i ERC, que van retirar les seves al·legacions – que van ser, en la seva àmplia majoria, desestimades -. A canvi, els dos grups que fins ara hi són a l’oposició van aconseguir, segons paraules de Solà (ERC) i Grau (CiU), que el Govern de Compromís treballi per fer un govern de majoria –  amb les forces que van donar-li la investidura-.

La resta de grups de l’oposició (PSC, C’s i PP) es mostraven molests perquè en cap moment l’equip de govern va voler entaular converses per consensuar les ordenances.

Les escoles bressol, a debat

vilaLa presentació de les auditories de les tres escoles bressol municipal (Cordelles, Montflorit i Turonet) van obrir el debat de la situació actual i la possible municipalització del servei.

Elvi Vila va ser l’encarregada de presentar l’estudi econòmic realitzat pel curs escolar 2012-2013, un estudi que, malgrat haver-se trobat incidències poc significatives, mostra que es compleix el pla de viabilitat en els tres centres. Vila va recordar que el Govern encara està estudiant la possibilitat de remunicipalitzar el servei, però abans s’ha de posar ordres i esperar els resultats dels estudis econòmics demanats.

Josep Grau (CiU) es va centrar en la situació dels recursos humans de les escoles bressol del Turonet i Cordelles, ja que no presentaven comptes de les treballadores de cuina (al Turonet) i neteja (Cordelles). Elvi Vila va explicar que això es deu a què aquests serveis estan externalitzats i fa afegir que els recursos humans va ser una de les causes per la qual Compromís va fer aturar el concurs que s’estava realitzant en juny per tornar a externalitzar el servei.

El regidor d’ERC, Dani Mallén, recordava que aquesta auditoria està desfasada perquè correspon als exercicis 2012-2013 i que, al mateix temps, presenta incidències en algunes d’elles com la certificació de les instal·lacions d’aigua, electricitat i gas, la partida de riscos laborals, fumigació i control de plagues i, la que més va remarcar: la no execució del 100% del pressupost en càtering, un fet que podria afectar a la qualitat del menjar. En aquest sentit, Vila va dir que miraran el cas, però que no ha rebut cap queixa del càtering.

 Jordi Miró, regidor no adscrit

miroJordi Miró ha abandonat l’acta de regidor d’ICV-EuiA-MES per passar a ser regidor no adscrit. Aquest nou nomenament no va agradar a les files de Maria Reina, que va dir que el més honest era que Miró entregués l’acta.

El «culebró» de Miró va iniciar-se el dimarts 3 de novembre, quan va anunciar a la Comissió Executiva Local d’ICV la seva marxa del partit per passar a militar a MES, sense abandonar, però, l’acta de regidor aconseguida per la coalició ICV-EUiA-MES a les eleccions municipals de maig. En tan sols una setmana, Jordi Miró va passar de ser secretari d’ICV i portaveu del grup municipal a ser considerat, per alguns sectors del partit encapçalat per la regidora Maria Reina, com un “trànsfuga”.

Abandonament de Fontetes

Dos veïns van aprofitar l’audiència pública per denunciar l’estat d’abandonament del Barri de les Fontetes. «Tots els partits polítics que hi ha al ple només es passegen pel barri quan hi ha eleccions» amb aquestes declaracions un veí mostrava el seu malestar a l’estat de diferents carrers, murs i places del barri que estan en unes condicions pèssimes perquè «fa molts anys que no es fa cap inversió al barri» – deia el veí.

Comparteix: