Cerdanyola en alerta per nombrosos casos d’enverinament de gossos

La ciutadania de Cerdanyola es mostra alarmada davant un possible cas d’enverinament que ha acabat amb la vida de quatre gossos i alguns més han estat (i un encara continua) en situació greu.

Imatge: area46

Imatge: area46

La mort de tres gossos i un quart d’hospitalitzat, tots ells de la zona de la plaça de Sant Ramon, ha posat en alerta a la ciutadania, que fa dies que denuncia la situació al carrer, amb cartells, i a les xarxes socials. El Govern de Cerdanyola, en assabentar-se de la situació, ha posat el cas en mans del Servei de Salut Públic i la Policia Local, que porten tres dies examinant minuciosament la zona i regant amb aigua a pressió per dissoldre el possible verí, sense trobar, però, cap indici de productes que haguessin pogut produir les morts.

Els darrers casos de possible enverinament letal van tenir les seves conseqüències més greus entre els dies 12 i 14 de desembre, període en el qual es va tenir coneixement de la mort de tres gossos i l’hospitalització d’un quart, tots ells de races petites o mitjanes – dos d’ells de la raça beagel – amb dos denominadors en comú: tos gaudien dels seus passejos a la cèntrica Plaça de Sant Ramon i tots – excepte un – presentaven els mateixos símptomes abans de la seva mort: coagulació, compatible amb la ingestió d’esquer per a rates o similars.

Imatge: Jessi Barrera

Imatge: Concentració d’avui a la plaça Sant Ramon. Jessy Barrera

Segons informa la veterinària Tot Gos – que ha rebut molts dels casos – la majoria de verins d’aquest tipus se sol presentar en forma de pellets o granulats, encara que es desconeix si s’ha pogut utilitzar algun altre tipus, ja que encara no s’han trobat rastres. També informen que les propietàries dels gossos no van observar cap símptoma fins que l’animal comença amb convulsions i parada cardiorespiratòria.

Actualment els serveis veterinaris de la Universitat Autònoma de Barcelona estan analitzant els casos per redactar un informe que, molt possiblement, indiqui que es tracta de casos d’enverinament, ja que la simptomatologia descrita, el termini en el qual han succeït els fets i la localització tan reduïda així ho indiquen.

Aquesta situació no és nova a Cerdanyola, fa un mes altre gos va morir enverinat al seu balcó i altre va trobar-se – també al balcó – un tros de carn sospitós. Aquest darrer va portar la prova a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, sense cap èxit, ja que no la van agafar per analitzar ni van agafar cap dada.

L’Ajuntament recomana tenir els gossos lligats per controlar millor el que puguin agafar o ensumar del terra, alhora que està realitzant un servei d’informació i control per la zona de la Plaça Sant Ramon per tal d’aclarir els fets, motiu pel qual demana la col·laboració ciutadana, aportant tota la informació rellevant al Servei d’Espai Públic de l’Ajuntament (Avinguda d’Espanya, 6C, baixos) o al telèfon 935 808 888 (ext. 3730).

És aconsellable que, un cop totes les afectades tinguin el resultat de les necròpsies, denunciïn el cas a la Comissaria de la Policia Local o dels Mossos d’Esquadra.

Imatge: somoselmedio.org

Imatge: somoselmedio.org

Comparteix: