ERC adverteix del risc que suposa seguir sense un govern amb majoria suficient com per prendre decisions

ERC creu que Compromís per Cerdanyola té a les seves mans l’aprovació de les Ordenances Fiscals i el Pressupost per al 2016, alhora que demana una majoria estable i compromesa per governar.

Imatge: ERC

Imatge: ERC

Davant la presentació imminent de la proposta d’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals per a l’any 2016 i vista la manca d’un acord que pugui fer possible el seu impuls, Esquerra de Cerdanyola del Vallès ha fet públic el seu posicionament polític.

Esquerra aposta per unes ordenances “amb una marcada orientació cap a l’esquerra i la progressivitat”, característiques que, “no sabem reconèixer a la proposta que el govern de Compromís ha formulat” – diu el grup municipal. Els pilars bàsics d’aquesta ordenança proposada per ERC són:

  • Una estructura de recaptació responsable i suficient per cobrir els serveis que la corporació ofereix a la ciutadania.
  • Garantir el volum d’ingressos que la ciutat necessita descarregant en la mesura del possible de pressió fiscal aquells que menys recursos tenen
  • Augmentar la recaptació provinent de grans empreses i patrimonis.

En tot cas, aposten per unes ordenances amb una marcada orientació cap a l’esquerra i la progressivitat, característiques que, segons informen “no sabem reconèixer a la proposta que el govern ha formulat”.

El grup municipal d’ERC valora com un fet lògic que totes les forces polítiques amb representació a la ciutat hagin presentat al·legacions a les Ordenances Fiscals i és previsible que el mateix comportament sigui el que es desenvolupi de cara al Pressupost del 2016. Davant aquesta situació, ERC continua apostant per un govern estable: “aquesta és la situació que el nostre partit ja va anticipar un cop vistos els resultats de les eleccions municipals de maig d’aquest any i per evitar absurdes situacions de bloqueig seguim apostant per què la ciutat es doti d’un govern amb majoria que pugui garantir una gestió seriosa i estable”.

Segons ERC, els importants reptes als quals l’Ajuntament ha de fer front “no es resoldran de manera favorable per a Cerdanyola sense un govern capaç de dirigir la ciutat”, motiu pel qual el grup encapçalat per Helena Solà no renunciarà a què aquest prengui forma, i reclamen maduresa i valentia a aquelles forces que ho poden fer possible, a més, recorda que “el mandat de la ciutadania ha estat plural i no existeixen alternatives que impliquin menystenir allò que per altra banda és obvi, que sense una majoria estable i compromesa no es pot governar”.

Comparteix: