Milena Busquets tanca amb ‘També això passarà’ el Cafè amb lletres 2015

L’escriptora catalana serà l’última en visitar aquest any el Cafè en lletres,el proper dijous 17 de desembre, a les 19:30h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola.

Imatge: ara.cat

Imatge: ara.cat

L’exitosa novel·la També això passarà serà la protagonista de la propera sessió del Cafè amb lletres, la darrera d’aquest any 2015. La seva autora Milena Busquets conversarà sobre la novel·la que l’ha donat a conèixer; una narració inoblidable de to autobiogràfic sobre la pèrdua, l’amor, l’amistat i el sexe que ha estat considerada de manera unànime la revelació literària de l’any. En un to poètic i confidencial, Milena explica a la seva mare el difícil trànsit de la seva pèrdua.

Milena Busquets (Barcelona, 1972) és una escriptora catalana en castellà, filla de l’editora Esther Tusquets. Va publicar la seva primera novel·la el 2008, que va passar desapercebuda, però la segona, També això passarà, va despertar l’interès de desenes d’editorials a la Fira de Frankfurt de 2014, havent-se de celebrar una subhasta per a la venda de drets.

Milena Busquets tancarà un nou cicle del Cafè amb lletres. Durant el 2015 més de 400 persones han pogut compartir literatura i experiències dels diferents escriptors/es que han conversat sobre els seus llibres i les seves trajectòries literàries. Durant les sessions programades la llibreria Èfora i la llibreria L’Aranya han col·laborat venent els llibres dels autors/es. L’alumnat del Servei Local de Català han participat activament assistint als actes i des del mateix SLC s’ha posat en marxa un club de lectura obert a la ciutadania sobre el llibre que mensualment es presenta al Cafè amb lletres.

A més, el darrer Cafè amb lletres amb Joan Carreras (Premi Sant Jordi 2014) va ser retransmès per Cerdanyola Ràdio, iniciativa que continuarà funcionant en les properes sessions literàries.

Durant el darrer cicle, el Cafè amb lletres ha estrenat un nou espai: la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola. Aquest canvi ha estat valorat des de l’organització de forma positiva. I també el fet que la Biblioteca tindrà exemplars dels llibres que es presentaran disponibles amb antelació suficient per a satisfer la demanada de les persones usuàries per a que aquestes puguin gaudir de les lectures abans i després dels actes del Cafè amb lletres.

Pròxima temporada

En el pla director de Lectura de Cerdanyola, el programa del Cafè amb lletres 2016 seguirà mantenint el llistó alt oferint una literatura d’actualitat i qualitat. Durant el proper cicle visitarà el Cafè amb lletres el Premi Ramon Llull 2015 – Algú com tu de Xavier Bosch, l’escriptor i periodista Rafel Nadal amb La maledicció dels Palmisano, algunes de les 13 escriptores catalanes (Roser Cabré, Sílvia Romero i Anna Maria Vilallonga) de Noves dames del crim que han presentat una novetat. També es podrà compartir un cafè amb el creador literari d’un supervivent d’aquesta i de totes les crisis, un heroi corrent però carismàtic com és el Va com va!, d’un dels autors catalans- Joaquim Carbó- més llegits dels últims cinquanta anys. I per últim, la jove escriptora Jenn Díaz que ens presentarà el seu llibre Mare i filla.

Comparteix: