ERC presenta al·legacions a les ordenances fiscals perquè tenen “una línia continuista”

ERC considera que les ordenances fiscals presentades per Compromís i aprovades inicialment al ple d’octubre marquen una tendència continuista, «molt lluny de les propostes polítiques que Compromís ha vingut defensant aquests anys», motiu pel qual ha presentat al·legacions.

ercEl punt més fort del ple d’octubre, l’aprovació inicial de les ordenances, va tirar endavant amb el suport de CiU, ERC i ICV-EuiA-MES, però ara l’aprovació definitiva es complica, ja que ERC ha presentat unes ordenances que, en cas de no consensuar-se amb la resta de grups que van donar suport a les inicials, el Govern de Compromís tindria problemes per quadrar els pressupostos de 2016.

ERC ha presentat les al·legacions per canviar unes ordenances fiscals que «són plenament continuistes amb les ordenances fiscals existents» i que només tenen «maquillatge superficial» insuficient per a les necessitats de la ciutat, unes ordenances, diuen des d’ERC «molt lluny de les propostes polítiques que Compromís ha vingut defensant aquests anys».

ERC creu que la dificultat per trobar un punt d’acord per trobar una majoria no és una excusa per iniciar un camí cap a un canvi de fiscalitat exigible, i creu que s’ha deixat escapar una nova oportunitat de revisió tributària ambiciosa, «en especial a limitar bonificacions inadequades o imposar criteris ambientals dins de l’estructura tributària».

En total, el grup municipal ha presentat sis al·legacions. La primera afectaria a l’Impost de Bens Immobles (IBI). L’IBI de Cerdanyola continua sent el segon més car del Vallès Occidental. ERC proposa rebaixar-lo un 5%. La segona, sobre l’Impost d’Activitats Econòmiques, ERC proposa ajustar-lo a la mitjana de la comarca, ja que ara és el més baix.

Quant a la taxa de residus, ERC sol·licita establir una quota de 70€ i es faci un esforç en polítiques de comunicació i inspecció de l’Ajuntament per iniciar el camí cap a una política real de reducció de residus, on els habitatges que emprenguin les màximes tècniques de residu zero puguin rebre ajudes o subvencions.

Respecte a l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica ERC proposa bonificar, amb un 75%, els vehicles elèctrics i aquells que utilitzin per al seu funcionament exclusivament fonts d’energia no contaminant. Pel que fa a la resta de vehicles híbrids, ERC també proposa una bonificació del 50%, durant els primers 5 anys des de la seva primera matriculació, sempre que minimitzin les emissions contaminants. Per últim, per tal de revitalitzar l’activitat econòmica, ajudar i incentivar a la creació de noves activitats i generar nous llocs de treball, ERC ha proposat un seguit de bonificacions.

Comparteix: