La Cursa solidària de la UAB bat rècord de participació amb 2.260 persones

La Cursa solidària de la UAB, celebrada ahir, va batre el rècord de participació amb 2.260 inscripcions, la més alta de les quatre edicions fetes fins ara. Un mínim de 8 euros de cada inscripció es destinarà a la investigació per a l’obesitat i la diabetis.

FotoGent1La cursa d’enguany ha estat molt paritària: del total d’inscrites, el 53 % han estat dones, i el 47% homes. El guanyador de la cursa de 10 km. ha estat Enric Basallote, mentre que la guanyadora en la categoria femenina ha estat Maria Clotilde Soriano.

La cursa es presentava amb quatre modalitats. El 37% han participat en la cursa de 10 km., el 40 % en la caminada de 6 km., el 22% en la cursa de 6 kilòmetres i el 2% en la de mobilitat reduïda.

Del total d’inscrits, el 26% procedien de Barcelona, el 17% de Cerdanyola, l’11% de Sabadell, el 8% de Sant Cugat i de Bellaterra, un 3%, i la resta, d’altres poblacions com Terrassa, Manresa, Rubí, Barberà i Montcada, entre d’altres. Per edats, el 25% dels participants tenia de 23 a 34 anys; el 24%, de 35 a 44 anys; el 21% de 45 a 54 anys; el 19%, fins als 22 anys; i el 12%, 55 anys o més.

Voluntaris

Prop de 150 persones, la majoria estudiants i personal d’administració, hi han participat des de primera hora del matí, com a voluntaris, col·laborant en les tasques d’organització, coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Un altre grup d’estudiants del Grau de Fisioteràpia també hi van col·laborar voluntàriament per a ajudar en la recuperació física dels participants, una vegada acabades les curses.

En les tres edicions anteriors hi han participat, en total, al voltant de 5.000 persones250 voluntaris i s’ha recaptat uns 25.000 euros donats a diferents investigacions de malalties.

Aquesta cursa l’organitza la UAB, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables (Us.cat).

Comparteix: