Compromís demana a les forces polítiques del canvi responsabilitat

Compromís entén que l’acord inicial era un bon punt de consens i demana a la resta de forces retornar a la voluntat de   pacte per aprovar les  ordenances que per primer cop baixen l’IBI.

En el darrer ple del mes d’octubre, els grups que van facilitar la investidura de l’Alcalde Carles Escolà van donar suport a l’aprovació inicial de les ordenances fiscals que, per primer cop, baixen l’IBI després de més de 10 anys de pujades ininterrompudes. La proposta aprovada era un punt de consens entre les quatre forces i significava un acord que gaudia del necessari suport al ple.

ibi

Actualment, a les portes de l’aprovació definitiva, Compromís diu que “ens trobem que les al·legacions presentades per les tres forces a la proposta inicial, en especial per ERC i CiU, s’allunyen molt de la proposta inicial i resulten absolutament contradictòries entre sí, fent impossible un acord que gaudeixi d’una majoria del ple”. Des de Compromís, lluny de presentar al·legacions en la línia de la seva proposta fiscal, que es troba a la seva web, s’han mantingut en la proposta de consens, doncs creuen que “no només és una bona proposta, sinó que és l’únic punt de partida que ens pot portar a gaudir de la majoria que el ple requereix”. Això no vol dir que la proposta inicial no es pugui modificar, sinó que entenen que “les modificacions a l’acord han de ser de matís, tal i com marca la pròpia legislació i, a més, han de poder ser aprovades per una majoria de 13 regidors”.

El ple del 22 de Desembre és el termini per presentar a aprovació definitiva les noves ordenances fiscals. En cas de no aprovar-se, i tenint en compte la baixada de cadastre duta a terme durant aquest mandat i que va gaudir d’un ampli consens, les finances municipals es veurien seriosament amenaçades amb un descens en la recaptació d’aproximadament 5 milions d’euros. A més, certes bonificacions caducarien automàticament, com per exemple l’exempció del 50% de l’impost d’escombraires per als comerciants.

Des de Compromís demanen responsabilitat a les forces que van apostar pel canvi i els recorden que “l’única manera d’aprovar les ordenances passa forçosament per l’acord, doncs a dia d’avui, no hi ha una altra majoria possible a l’Ajuntament de Cerdanyola”.

Comparteix: