El 18 de desembre hi haurà vaga a Renfe

El dimecres 18 de desembre les usuàries de Renfe de Cerdanyola es veuran afectades per la vaga de 23 hores convocada per CGT com a eina de lluita per aconseguir una ocupació de qualitat amb estabilitat i drets.

IMG_0538El sindicat CGT ha acordat convocar vaga el dimecres 18 de desembre per lluitar davant la destrucció de llocs de treball de qualitat, per anar substituint-los per llocs de treball precaris, a través de la contractació directa (tal com reflecteix l’acta de preacord signat per UGT i Semaf a Renfe) amb contractes de tot tipus, fins a becaris, dilatació desmesurada en el temps dels períodes de permanència en les categories ( molt difícil que gran nombre de treballadors surtin de les noves categories de “pre- entrada” amb contractes parcials, temporals i amb salaris entre el SMI i el mileurisme). El sindicat també demana, per aquests contractes directes, una gestió ètica i rigorosa de la necessitat de treball en tota la ciutadania, i establir mecanismes de control estricte de les borses d’ocupació que es formaran en 2016.

Segons CGT, hi ha motius per recolzar la mobilització: quan la precarietat i la inestabilitat entra per la porta d’una empresa, s’acaben rebaixant les condicions de tota la plantilla, i no al contrari. Tots els seus afiliats, simpatitzants i delegats doblaran esforços per explicar en profunditat a la plantilla els preacords a Renfe, i la marxa de la negociació a Adif. CGT està a la disposició de totes les ferroviàries conscients de la realitat i cansats d’Organitzacions “balsàmiques” al servei dels ”mercats”.

 

Comparteix: