Women in Black 25N, impacte visual contra les violències masclistes

Ahir, a la plaça de l’Ajuntament es va fer el silenci. En motiu del 25N, el Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència de Gènere, La Figa Rebel, la CUP Cerdanyola i AJIC van convocar un acte per visibilitzar i commemorar totes les dones assassinades i infants a causa de la violència masclista.

Una vintena de dones, vestides de negre, van caure a terra a mesura que s’anaven recitant els noms de les dones mortes amb l’objectiu de sensibilitzar a la població de Cerdanyola que ja són 35 les que han caigut als Països Catalans i 93 a tot l’Estat Espanyol.

Alhora, es va llegir un comunicat manifestant que aquestes xifres i aquests assassinats no són causes aïllades, sinó conseqüències d’un sistema patriarcal i d’una estructura social, política i econòmica que les propicia. I no només això, sinó que vénen donades per una raó de gènere, per tant, volen que es reconegui com a Feminicidi.

També van remarcar que l’assassinat és només la cara visible, la punta de l’iceberg, de les violències de gènere, de la violència que pateixen les dones als carrers, a les fàbriques, als llocs de treball, a les cases; des de la pressió estètica pels cànons de bellesa irreals, fins les intimidacions i assetjaments al carrer. Des dels paternalismes de qui vol defensar-les fins a la supeditació a l’home, a la rebaixa del seu discurs, de les humiliacions,…

Va estar una jornada plena d’emotivitat, tristesa i de lluita contra les violències de gènere.

Comparteix: