Expressa’t: Eleccions Generals del 20 de desembre: un altre pas enrere?

Si les coses no canvien molt, les properes eleccions suposaran un altre triomf de la dreta espanyola. Després de no complir la majoria de les insinuacions fetes a l’electorat, de portar Espanya al deute mes quantiós que mai havia tingut, a l’índex d’atur mai vist, de portar els joves a una situació que només els aboca a haver de marxar a buscar-se la vida l’estranger, d’haver saquejat els recursos públics en benefici propi, i també d’haver acabat amb la divisió de poders de l’Estat i haver retallat competències a les autonomies, i d’involucionar cap a un estat cada cop més autoritari, retallant drets i llibertats, i de decretar reformes laborals que deixen els treballadors desvalguts, després de tot això tornaran a guanyar les eleccions.

Com és possible? Com pot ser tant despropòsit? ¿On és aquell poble valent que va plantar cara als aliats de Hitler i Mussolini, que va donar la vida dels seus millors fills per dignitat i que va resistir fins l’impossible lluitant contra un exèrcit espanyol professional i contra forces dels exèrcits alemany i italià? ¿On és aquell poble valent i abandonat per uns estats europeus acovardits que en lloc d’ajudar-lo el van trair pensant que la cosa no anava amb ells, fins que van començar els bombardeigs i les ocupacions dels seus propis països?

¿Quines són les raons que porten un poble a haver d’empassar-se tot això i a sobre donar-los la majoria electoral perquè continuïn fent de les seves?

Al meu entendre, el primer factor és l’absència d’una oposició com cal, perquè es tracta de gent que l’únic que volen són endolls i sobresous, i que ja fa temps que han perdut la vergonya i no fan res perquè les classes més afectades per les injustícies del govern del PP poguessin tenir un referent clar en qui recolzar-se i crear una alternativa als que han manat sempre i que continuaran fent-ho, si no hi posem remei.

Article de Josep Font.

Comparteix: