Concentració en suport dels #EncausatsVallèsOcc per defensar la Sanitat Pública

Dimecres 25 de novembre a la Ciutat de la “Justícia” jutgen a 4 persones per una manifestació que va tenir lloc el dissabte 3 de setembre de 2011 a Barberà del Vallès en protesta contra les retallades a la Sanitat Pública, i que va finalitzar amb un tall pacífic i intermitent de la carretera, i també multes de 3000€.

 

Després de 4 anys realitzant nombrosos actes solidaris per a donar suport a les persones encausades i donar a conéixer aquest cas de repressió, des de la Coordinadora del Vallès 15M han redactat aquest comunicat:

 

Els Fets del tall de carretera per el qual els mossos van interposar multes de 3000€
 
3000_mani

Tall de carretera el 3 de setembre de 2011. Imatge: Antonymous

El 3 de setembre de 2011, en una reunió d’unes 50 persones del Vallès va sorgir espontàniament la idea d’un tall de carreteres intermitent per sensibilitzar i informar de les retallades que es produïen, i es segueixen produint, a la Sanitat Pública.

 

Després d’aixecar el tall i de la dissolució dels manifestants (sense incidències i de forma totalment pacífica) uns Mossos d’Esquadra van triar a dit a 4 persones (3 de Barberà i 1 de Badia), acusant-les de forma falsa que elles eren els capitostos de la manifestació, ometent la resta de persones que allí es trobaven. Els agents, lluny de solidaritzar-se amb els manifestants per una causa que a ells i les seves famílies també els afecta, van falsejar la declaració per inculpar aquestes 4 persones (vergonyós).

 

El 2012 els va arribar la desproporcionada sanció administrativa que, com en molts altres casos que s’han anat succeint des de llavors, no és més que un intent de reprimir la població perquè no protesti. Lluny d’acovardir i cedir a la repressió pagant la sanció i amb la voluntat de crear un altre precedent, van extreure el cas de la via administrativa i el van passar a la penal perquè sigui un jutge i no les “forces de seguretat” les que amb els seus prejudicis decideixin que la protesta pacífica és criminal. Ara per ara segueixen a l’espera d’un judici “just”.
Vinyeta: @ferranmartin

Vinyeta: @ferranmartin

Lluny de reconèixer el valor central que la protesta social ocupa en el sistema democràtic, el poder públic persisteix en un clar interès per reprimir-la i criminalitzar-la. Així ho demostra amb la generalització del pagament de les taxes judicials per impossibilitar econòmicament les denúncies i els recursos de la majoria de la població al 2014. I al 2015 amb la reforma del Codi Penal i la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda com “Llei Mordassa”, que penalitza greument amb multes administratives el dret a la protesta i la Llei d’Enjudiciament Criminal, l’anomenada “llei de punt final” dels casos de corrupció econòmica i política que limita temporalment les instruccions de les causes penals.

3000cartell

 

Concentració en suport dels #EncausatsVallèsOcc

Dia: Dimecres 25 de novembre

Hora: A les 10:15 del matí

Lloc: Davant la Ciutat de la Injusticia (Gran Via de Les Corts Catalanes, 111, Barcelona)

 

 Demanem recolzament i difusió, si us plau!
Si en multen a una ens multen a totes!!!
Coordinadora Vallès Occidental
[web] [twitter]
Contacte: coordinadora.vallesoccidental@gmail.com
[HASTAG Twitter]: #EncausatsVallèsOcc


Notícia sobre la manifestació del 3 de setembre de 2011 a diferents mitjans:
Els fets a Debat http://bit.ly/U4IUjk
Els fets a Radio Sabadell http://bit.ly/QsdYU7
Els fets a El Pais http://bit.ly/WnQNkW
La sanció a CVO http://bit.ly/T0ykUl
La sanció a Triangle http://bit.ly/R4Kj7d
Comparteix: