Cerdanyola mostra la seva solidaritat amb París

Prop d’una setantena de persones es van concentrar el passat dissabte a les portes de l’Ajuntament per fer un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes dels atemptats de París.

Per primera vegada, l’Ajuntament de Cerdanyola fa un minut de silenci per un atemptat de l’Estat Islàmic, un grup terrorista que porta a la seva esquena més de 20.000 morts civils i ha causat milions de desplaçaments (refugiats).

129 persones mortes i desenes de ferits són la conseqüència dels atacs terroristes que la ciutat de París va patir la nit de divendres 12. Aquest fet ha provocat que l’Ajuntament de Cerdanyola convoqui a la ciutadania a la Plaça per llegir un comunicat i fer un minut de silenci. El comunicat manifestava el dolor i el condol de la ciutadania de Cerdanyola pels terribles atemptats de París. Alhora, també condemnava en rotunditat els atacs contra la població innocent.

Què és l’Estat Islàmic?
L’autodenominat Estat Islàmic és una agrupació jihadista radical de la branca sunnita. Són jihadistes, és a dir, promouen la guerra santa (gihad) contra tots els que consideren infidels. La seva fama va arribar a través de la brutalitat dels seus mètodes ia la difusió dels vídeos en què es mostraven les decapitacions de periodistes estrangers.

Els membres de l’Estat Islàmic consideren que són els únics creients reals de l’Islam i que la resta del món vol acabar amb la seva religió, pel que veuen com a enemics a totes les persones que pensin de manera diferent a la d’ells.

Què volen?
Com indica el seu propi nom, crear un Estat Islàmic regit per la xaria (llei islàmica) i al comandament d’un Califa. El juny del 2014, Abu Bakr al-Baghdadi s’autodenominó Ibrahim, imant i califa de tots els musulmans i va proclamar el Califat amb la voluntat d’estendre-arreu del món musulmà. El manifest va provocar un efecte crida de jihadistes residents en altres països.

Amb quants combatents compta l’Estat Islàmic?
Les xifres varien segons la font que es consulti. La CIA creu que l’EI compta amb entre 20.000 i 30.000 combatents actius, mentre que la intel·ligència britànica estima una xifra més propera als 100.000 i les estimacions kurdes parlen de 200.000.

Per què actuen amb tanta brutalitat?
Les decapitacions, crucifixions i assassinats en massa que han portat a terme busquen atemorir als seus enemics, d’aquí la publicitat que donen a les seves accions. Els seus membres justifiquen els seus actes citant versos de l’Alcorà en què s’anima a «colpejar el cap» dels no creients.

Comparteix: