MES negre per ICV Cerdanyola

Novembre està sent un mes negre per les files d’ICV Cerdanyola. En tan sols una setmana ha vist com Antoni Morral era expulsat i Jordi Miró marxava a MES.

miro-reina-1024x480ICV Cerdanyola no està passant pel seu millor moment. El primer “punch” de 2015 el va rebre al maig, quan la ciutadania, farta de les seves actuacions quan eren govern (molt llunyanes d’un partit que es considera d’esquerres), li va castigar deixant-li amb tan sols dos regidors. El partit va acceptar el resultat i va donar suport a Carles Escolà com alcalde sense demanar – al mes de juny – cap càrrec al govern.

Ara, cinc mesos més tard, els problemes continuen creixent pel partit que va augmentar el deute de Cerdanyola fins a arribar als 90 milions d’euros, problemes que tenen un factor en comú: el procés d’independència de Catalunya. Primer va ser l’expulsió del que fou alcalde, Toni Morral, pel seu suport a la llista de Junts Pel Sí en les eleccions del 27 de setembre i ara, la marxa de Jordi Miró a MES, sense que aquest vulgui deixar la seva acta de regidor.

Jordi Miró abandona ICV, però no l’acta de regidor

El dimarts 3 de novembre Jordi Miró va anunciar a la Comissió Executiva Local d’ICV la seva marxa del partit per passar a militar a MES – entre d’altres motius, per les polítiques d’aliances que ICV està fent en el procés sobiranista-, sense abandonar, però, l’acta de regidor aconseguida per la coalició ICV-EUiA-MES a les eleccions municipals de maig. En tan sols una setmana, Jordi Miró ha passat de ser secretari d’ICV i portaveu del grup municipal a ser considerat, per alguns sectors del partit encapçalat per la regidora Maria Reina, com un “trànsfuga”.

Davant d’aquesta situació, la direcció d’ICV va demanar a Miró que deixés l’acta de regidor per donar pas a la número tres a la llista, Carmen Rebollo, però l’actual regidor de l’oposició no té intenció d’abandonar l’acta, ja que, segons diu, “continua compartint el programa de la candidatura presentada al maig”. Aquest canvi de partit implica que l’ordre establert per ICV a la llista s’ha vist alterat, ja que MES tindria que tenir un regidor en cas que la coalició hagués tret quatre regidors en les eleccions.

Aquesta setmana el “Cas Miró” ha arribat a la direcció nacional i comarcal d’ICV. Dolors Camats, coordinadora nacional d’ICV, va assistir a l’assemblea local i, igual que ha fet el grup municipal, li ha demanat a Miró que torni l’acta de regidor «per honestedat i respecte a l’organització».

Toni Morral, expulsat per donar suport a Junts pel Sí

Durant el mes de setembre, Toni Morral no va amagar la seva afinitat amb la llista de Junts Pel Sí, fins al punt que va fer campanya en favor d’Artur Mas (CiU, integrat a Junts Pel Sí), girant l’esquena a la candidatura de Catalunya sí que es pot, on estava integrada ICV Cerdanyola. Aquest fet no va agradar gens a la direcció d’ICV, que no va dubtar en expulsar-lo un cop realitzats els comicis.

morral1Després de deixar l’alcaldia de Cerdanyola, Toni Morral va continuar lligat a l’administració pública, sent recol·locat a l’Ajuntament de Sabadell com a Gestor Cultural. En 2014, va estar investigat pel cas de la Federació de Municipis de Catalunya. Finalment, al 2015 va quedar des-imputat, però el cas va permetre a la ciutadania conèixer l‘obscura realitat de la FMC, una entitat que converteix els diners públics en privats.

Comparteix: