Bellaterra demana respecte al resultat de la consulta

Més de cent veïns tallen la carretera amb urnes per demanar als partits favorables al dret a decidir que es respecti el resultat de la consulta.

Més d’un centenar de veïns de Bellaterra han tallat aquest matí la carretera que connecta amb l’autopista AP7/B30 per demanar respecte al resultat de la consulta Bellaterra 9N_Bellaterra_2Municipi i, al mateix temps, reclamar als partits favorables al dret a decidir que respetin el resultat de la consulta bellaterrenca, que amb una participació del 54% va obtenir un 94% dels vots a favor de la independència de Bellaterra respecte a Cerdanyola del Vallès.

L’acció reivindicativa d’ahir va nèixer de la contradicció dels partits favorables al dret a decidir, que després de dissenyar i aprovar la llei de consultes al Parlament, i després que l’Ajuntament de Cerdanyola acceptés la celebració de la consulta, ara voten en contra de la independència de  Bellaterra, que ha obtingut el 94% dels vots a favor.

Els motius pels quals Bellaterra vol ser municipi venen de lluny. Es tracta d’una reivindicació història que té els seus origens al 1974 quan els veïns ja van reclamar convertir-se en una Entitat Local Menor. Actualment, Bellaterra és més gran que el 70% dels municipis catalans i és la segona Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) més gran de Catalunya.

L’EMD de Bellaterra haconvocat per al proper dimarts 17 de novembre, a les 11 hores, a tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya perquè fixin la seva posició sobre la independència de Bellaterra que reclamen el seus veïns. L’acte es farà a la seu de l’EMD.

Comparteix: