El ple retira el Pla d’Auditories

El ple del mes d’octubre es va iniciar amb la retirada d’un dels punts: el que tractava de les diferents auditories que es van fer sobre serveis municipals externalitzats.

Les empreses externes que gestionen serveis municipals van ser examinades per diferents auditories: Servei de neteja d’espais públics i recollida de residus (CESPA), Transport urbà (Marfina Bus S.A.), Escoles Bressol (Proguess i Cavall de Cartró), zona blava (Cerdanyola Aparca), grua municipal (Cerdanyola Promocions) i Bar-Piscina Montflorit (particular).

Aquest examen va ser aprovat durant el darrer anat, on el plenari va demanar auditories d’aquests serveis per conèixer els seus comptes i el balanç de pèrdues i guanys. Aquests informes ja estan realitzats i s’haurien d’haver debatut durant el ple del passat mes d’octubre, però no va ser així: els grups van veure convenient tractar aquest tema amb més calma. Fins i tot Manuel Buenaño (PP) va demanar un ple extraordinari urgent de cara a la setmana vinent per tractar únicament aquest tema, ja que el resum d’algunes d’aquestes auditories diu que “el benefici d’explotació del servei està afavorint el capital privat, cosa que produeix perjudici a les arques municipals i, conseqüentment, procedeix la seva reconducció”.

Els informes de control financer i les auditories realitzades han estat pels serveis que es detallen tot seguit, amb indicació de l’anualitat objecte d’informe, la modalitat i els subjectes que han realitzat els treballs amb coordinació amb la intervenció de fons.

auditoria

Tots els treballs previstos en el pla d’auditories s’han executat a excepció dels del PEM Guiera, ja que aquesta instal·lació i els serveis que prestava la Federació Catalana d’Handbol van ser intervingudes el mes d’agost de 2014 per l’Ajuntament de Cerdanyola, a causa dels problemes econòmics de la Federació.

Comparteix: