Avui se celebra el ple d’octubre, un ple carregat de números i mocions

El Govern de Cerdanyola defendrà aquesta tarda (19 h) els punts presentats en un ple amb molta càrrega econòmica i un gran bloc de dotze mocions. Una hora abans (18 h) se celebrarà l’audiència pública ciutadana.

plecdvEls plens que tracten de punts econòmics són plens carregats de debat, i si aquests punts tracten impostos (sobre béns immobles, vehicles, activitats econòmiques,…) i preus públics (espais esportius, culturals,…), més encara. És a dir, el ple d’aquesta tarda es pot allargar fins ben entrada la nit.

Possible baixada de l’IBI

Com ja va anunciar Compromís els darrers dies, el grup municipal apostarà per reduir un 2,5% l’IBI. Aquesta rebaixa beneficiaria, sobretot, als immobles d’ús residencial i la majoria de comerços, i es compensaria amb la creació d’un tipus especial per a les propietats no residencials més grans del municipi: grans centres comercials i grans empreses.

Presentació de les auditories

Al ple d’aquesta tarda es presentaran les auditories aprovades al ple de juliol de 2014 i encarregades pel govern anterior (PSC-ICV-EuiA) als serveis interns, i diferents auditories externes. Molts dels informes de les auditories presentades avui han estat realitzats per la polèmica auditora Faura Casas, auditora que té, entre els seus principals clients a la Generalitat de Catalunya. Faura-Casas fa l’auditoria financera de desenes d’ens sanitaris finançats amb diners públics, havent-hi passat per alt contractes sospitosos a Ramón Bagó (llegir més en cafeambllet.com).

Dotze mocions

Al ple d’avui es presentaran un total de dotze mocions, relacionades amb les eleccions de Catalunya i el procés, la violència masclista, beques i Bellaterra, entre d’altres.

Comparteix: