Èxit a l’inici de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a la UAB

Aquesta setmana la UAB acull la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb l’objectiu de conscienciar sobre els avantatges econòmics, ambientals i socials de desplaçar-se en transport col·lectiu, en bicicleta i caminant. Hi haurà cursos, exposicions, tallers, presentacions, etc.

Farm9

Farm9

Cada dia hi haurà sortides guiades en bicicleta o caminant des de diferents muncipis propers al Campus de Bellaterra. Caminant s’han organitzat sortides des de Cerdanyola i Bellaterra. En bicicleta es faran des de Cerdanyola, Bellaterra, Sabadell, Barberà, Badia, Sant Quirze del Vallès, Rubí i Terrassa. A més de descobrir camins i desplaçar-se en companyia, els participants tindran l’esmorzar gratuït el dijous, dia 29.

També es faran cursos de conducció eficient, una exposició sobre el Pla de Mobilitat de la UAB, cursos de seguretat amb moto, concursos de fotografia de mobilitat, exposició de vehicles elèctrics, servei gratuït de revisió de bicicletes i punt d’autoreparació, demostracions de conducció eficient, entre d’altres. A més, el dijous 29 d’octubre, se celebrarà el Dia de la Bici, on tota la comunitat universitària podrà participar a diferents activitats entre les 10 i les 14 h, a la Plaça Cívica.

Presentació de la nova app Busos UAB

Coincidint amb aquesta setmana la UAB posa en marxa l’aplicació per a dispositius mòbils Busos UAB, desenvolupada per la UAB, que facilita la mobilitat dins el campus amb autobús. S’ha desenvolupat a partir de les dades de posicionament de la flota d’autobusos de la universitat i permet la gestió del servei des d’una doble perspectiva: la de l’administració, que pot proveir el servei en funció de les necessitats de cada moment (servei a la demanda), i la de l’usuari, que pot saber en tot moment el temps restant de pas del bus per parada; així com conèixer les línies, el recorregut d’aquestes, les parades més pròximes des del lloc d’origen, etc. L’aplicació està adaptada a la plataforma web, Android i IOS.

A més, a cada parada d’autobús s’estan instal·lat codis QR amb aquesta informació per tal de facilitar la mobilitat pel que fa als autobusos interns de la UAB, que compta amb 5 línies i 14 parades distribuïdes per tot el campus, i que diàriament transporten més de 2.000 persones.

Aquestes iniciatives s’emmarquen en el projecte Smart Campus, un concepte de campus sobre el que la UAB està treballant, per tal d’aplicar les noves tecnologies en la gestió de la mobilitat.

A més, durant el Dia de la Bici, el dijous 29 d’octubre, a la Plaça Cívica de la UAB, es mostraran altres dues apps sobre mobilitat:

  • App&Town UAB: aplicació desenvolupada per professors de la UAB que es va posar en marxa l’any passat que mostra la millor ruta per accedir al campus en qualsevol dels mitjans de transport disponibles.
  • MyWay: nova app multimodal, adaptada a Android i IOs, que planifica desplaçaments amb transport públic a tot Catalunyai les seves combinacions amb cotxe, moto i bicicleta.

La comunitat universitària que es mou pel campus UAB està formada per 39.958 persones, de les quals un 28,1% residiexen a Barcelona, un 9,3% a Sabadell, un 8,1% a Cerdanyola del Vallès i Vila Universitària, un 6,6% a Terrassa i un 3,8% a Sant Cugat del Vallès, segons dades de l’Enquesta d’Hàbits de Mobilitat UAB 2015, que es farà pública properament.

Comparteix: