Convergència dòna prioritat al mandat democràtic de Bellaterra

Convergència Bellaterra s’ha manifestat respecte al procés que s’està realitzant a Bellaterra per convertir-se en un municipi independent.

Consulta BellaterraConvergència mai ha estat d’esquena a les relacions entre Bellaterra i Cerdanyola. Ja en el seu programa, el grup de Convergència tenia la intenció de renegociar el conveni de la EMD de Bellaterra amb l’Ajuntament de Cerdanyola i d’iniciar consultes participatives per temes importants. Malgrat tot, el grup no veia clar, en aquells moments, el tema de la independència de la EMD, com manifestava en rodes de premsa anteriors a les eleccions.

Per la seva part, Gent per Bellaterra portava com a punt estrella del seu programa iniciar un camí de referèndum que podria esdevenir en un procés de separació de Cerdanyola i la creació de Bellaterra com a municipi. Després dels resultats electorals, i amb la victòria de Gent per Bellaterra, la EMD va convocar un referèndum per saber l’opinió de les bellaterenques respecte a esdevenir municipi. Aquest referèndums va rebre el suport de Convergència, que sempre es va posicionar a favor del dret a decidir sobre aquest assumpte.

Donat l’ampli resultat positiu de la consulta, 94% dels votants a favor, Convergència va donar prioritat al mandat democràtic del poble de Bellaterra i va donar suport al procés -Bellaterra municipi- deixant com a “no prioritari”, el seu punt del programa de renegociar el conveni de la EMD amb l’ajuntament.

En el Ple extraordinari del 28 de setembre es va ratificar per part dels diferents partits polítics, GxB, Convergència i Esquerra, donar suport al procés. Segons Convergència, les noves opcions que poguessin venir proposades des del Consistori o altres Organismes haurien de ser necessàriament referendades per la població de Bellaterra mitjançant una nova consulta participativa.

Comparteix: