El Bloc Municipal vol impulsar sis mocions per al ple d’octubre.

Malgrat no obtenir cap regidor a les darreres eleccions municipals, Bloc Municipal va adquirir el compromís de seguir treballant per la ciutat malgrat les limitacions que suposa no tenir representació al plenari. En aquest sentit, Bloc Municipal ha impulsat, de cara al proper ple municipal, sis mocions en els àmbits de participació, la regeneració democràtica i la cohesió social. Aquestes mocions les ha fet arribar a tots els grups municipals per tal que, si ho consideren adient, se les facin seves i arribin al ple.

11260524_1643944315835130_1060621410234525373_nSegons Bloc Municipal, un dels pilars bàsics és la defensa dels drets socials: “La crisi econòmica està colpejant amb força la societat catalana, amb atur, precarietat i exclusió social. Les dades mostren la gravetat de la situació actual. Per això la lluita contra la pobresa i l’exclusió social ha de ser una prioritat per qualsevol administració, especialment pels ajuntaments, en el moment actual, i això s’ha de traduir en polítiques ambicioses i valentes per a fer-hi front. L’Ajuntament com a institució de govern local més propera als ciutadans i és la que ha de vetllar en col·laboració ha de ser protagonista i impulsors d’una sortida de la crisi que preservi la cohesió i la plena inclusió de tota la ciutadania”. Per aquest motiu, Bloc vol impulsar dues mocions:

Moció per recuperar els aliments en bon estat i que acaben al contenidor

Tornen a impulsar aquesta moció que ja van intentar que arribés a ple la legislatura passada. De tots és sabut que la política de la majoria de supermercats i grans superfícies de distribució és la de llençar productes que, tot i ser aptes pel consum, tenen algun defecte en l’envasat o la data de caducitat és prou curta com perquè considerin que no ho poden vendre. En aquests casos, les empreses o bé destrueixen aquests productes o bé els llencen als contenidors. Quan es dóna aquest darrer cas, moltes persones amb dificultats econòmiques es veuen abocades a remenar els contenidors per recuperar els productes que són aptes per al consum. El fet que algunes persones hagin de recuperar aliments dels contenidors suposa un atac a la dignitat d’aquestes persones, a més que no en garanteix les mesures higièniques adients.

Moció per tal de garantir el dret a l’alimentació dels infants en risc d’exclusió

En un context com l’actual, no pot ser que la pobresa infantil sigui invisible en el discurs polític, és per això que creiem especialment necessari posar als infants i a les seves famílies en el cor de l’agenda política. alguns d’ells el dinar és l’únic menjar que fan complet al dia. Amb la finalització del període escolar deixa de funcionar el menjador escolar per a tots aquests infants. Cal recordar que la beca que reben durant el curs escolar, sovint és l’únic recurs que garanteix un àpat de molts nens i nenes.

Un dels eixos del model de ciutat de Bloc és la regeneració política i creuen que un dels factors que dóna sentit a la regeneració és el control de les actuacions dels representants de la ciutat, tant a nivell econòmic com a nivell de treball i dedicació de la seva tasca. Segons diuen al comunicat, “La partitocràcia entesa com a organitzacions de professionals de la política, que fan del tacticisme la seva guia d’actuació, no tenen cabuda en el rescat de la democràcia”. Per això, des del Bloc Municipal consideren que cal impulsar una nova etapa en la que els Ajuntaments no es resignin a ser una “empresa de serveis” i els partits una “agència de col·locació”, és per això que proposen tres mocions on pretenen promoure la regeneració democràtica, la transparència i l’austeritat a partir de la regulació de les retribucions que reben els regidors.

Moció en favor de l’aplicació de mesures per a la reducció de la despesa política

Moció per la publicació de manera periòdica de les retribucions de l’alcalde i regidors així com de la seva agenda política

Moció per l’amortització de les places de personal eventual a l’ajuntament de Cerdanyola

Pel Bloc la participació ciutadana és clau per tenir una ciutat forta i cohesionada. Som del parer que cal portar el concepte de participació a tots els àmbits de l’activitat i de la decisió política i que aquesta sigui el motor de l’acció política municipal. Cal conduir els municipis cap a una democràcia més participativa i més directa.

Moció per implantar els pressupostos participatius a Cerdanyola

Ja la legislatura passada vam intentar impulsar els pressupostos participatius, i enguany ho tornem a provar. Sotmetre la decisió sobre el destí d’una part del Pressupost Municipal a un procediment en el que intervinguin la ciutadania, els polítics i els tècnics de l’administració dóna com a resultat un pressupost més just, igualitari, transparent i puntual, en el que l’especulació deixarà espai a les demandes reals de la societat.

Comparteix: