La 1ª reunió dels Amics de l’Assemblea Democràtica de Cerdanyola serà divendres 16

Aquest divendres (19,30) primera reunió dels Amics de l’Assemblea Democràtica de Cerdanyola. La convocatòria, que vol recuperar la memòria històrica dels darrers anys del franquisme a Cerdanyola, és oberta a tothom

organitzadors2Aquest divendres, 16 d’octubre, a les 19,30 h., es fa a l’Ateneu de Cerdanyola la primera reunió dels “Amics de l’Assemblea Democràtica de Cerdanyola”, una de les principals organitzacions que, als darrers anys del franquisme i durant la transició, va vertebrar tant la lluita per la recuperació de les llibertats democràtiques com algunes de les principals reivindicacions veïnals i laborals de la Cerdanyola d’aquells anys. L’Assemblea formava part de l’Assemblea de Catalunya, que amb consignes ja històriques com el “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia” aplegava a les persones i entitats que perseguien aquests mateixos objectius a tot Catalunya.

Ara, alguns dels històrics membres d’aquella entitat s’han proposat, com ja es va informar, recuperar la seva memòria històrica. Que vol dir, en gran part, recuperar també la història de la formació dels partits polítics a Cerdanyola i de l’acció –clau i determinant- que van dur a terme durant aquells anys les associacions de veïns. Entre els promotors d’aquesta iniciativa estan el veterà activista Albert Lázaro, Saturnino Bernal (durant molts anys, màxim responsable de CC.OO. a la ciutat) i Enrique Senabre, antic primer tinent d’alcalde de l’ajuntament amb el PSC, durant les alcaldies de Celestino Sánchez.

manifestacioEls convocants volen deixar clar que aquesta primera reunió és oberta “a tothom, a gent de totes les edats i de totes les ideologies”. És a dir, es vol mantenir el mateix esperit obert que tenia l’Assemblea de Cerdanyola. L’objectiu de la reunió és començar a recollir idees de possibles formes de commemorar el 40è aniversari de la constitució de l’entitat, que va decidir dissoldre’s i “passar la torxa als partits polítics” quan aquests van ser legalitzats. “La qual cosa”, reconeix ara alguns dels antics membres d’aquella entitat, “potser va ser un error. L’Assemblea s’hagués hagut de mantenir en actiu uns anys més, i això hagués pogut evitar alguns problemes que després hem patit”.

A més de les idees que puguin sorgir de la reunió d’aquest divendres, i com a punt de partida, s’apunta la possibilitat de penjar a internet tot el material històric que es pugui recuperar (l’historiador local Miquel Sánchez ja ha començat una recerca activa en aquest sentit) així com organitzar alguna mena de trobada, oberta, amb alguna de les figures més destacades que va tenir l’Assemblea de Catalunya.

Les persones interessades en entrar en contacte amb els organitzadors d’aquesta commemoració ho poden fer mitjançant l’adreça de correu electrònic assemblea40e@gmail.com

  • Saturnino Bernal- 699.649.274.
  • Albert Lázaro – 692.052.240.
Comparteix: