Aquest diumenge 18 arriba a Cerdanyola la Fira de la Inclusió!

Aquest diumenge 18 d’octubre Cerdanyola viurà la primera Fira de la Inclusió, una fira que té l’objectiu d’apropar a la ciutadania les necessitats quotidianes de les persones afectades per discapacitats funcionals per sobre del 65%.

fira inclusioLa Fira de la Inclusió ha nascut de la necessitat que hi ha actualment a la societat, a causa del desconeixement i la falta d’informació sobre la discapacitat, per entendre les dificultats de la vida diària i les problemàtiques a les quals s’enfronta una persona amb diversitat funcional i als que l’envolten. Per això, l’Associació Funcional per la Integració Social i l’Ortopèdia Inse ha programat, per aquest diumenge 18 d’octubre al Parc Xarau, la primera Fira de la Inclusió , amb l’objectiu que en un futur es pugui parlar d’una inclusió total en la societat de les persones amb diversitat funcional.

La Fira de la Inclusió, comptarà amb la participació d’importants Empreses i Serveis que faran d’aquesta, un esdeveniment interessant i informatiu per a tots aquells que hi participin. A més, tindrà una programació variada amb diverses activitats per a nens i adults, on es barrejaran jocs esportius i sensorials amb la finalitat de fer partícips de com veu el món una persona amb discapacitat.

Quines experiències es podran viure?

Actualment al col.lectiu de la discapacitat s’agrupa en diferents graus d’afectació de les persones i es classifiquen en tres grups:

  • 1r grup; s’inclou els graus de discapacitat entre el 33% i el 64%, en el qual hi ha persones amb discapacitat que tenen un nivell d’autonomia personal prou important per inserir-se socialment i laboralment, si més no en un sistema de treball protegit.
  • 2n grup; comprèn els graus de discapacitat d’entre el 65% i el 74%, corresponents a persones que, en termes generals, presenten més dificultats per aconseguir una plena integració social i laboral.
  • 3r grup; amb graus de discapacitat iguals o superiors al 75%, registra persones molt afectades que són susceptibles de requerir instruments altament especialitzats per a la integració social.

La fira de la inclusió va dirigida al 2n i 3r grup de persones amb discapacitat, ja que són aquestes les que presenten més dificultats i necessiten d’instruments especials per a la inclusió social, cuidadors i familiars i així mateix les persones que practiquen esport i necessitin ortesis de prevenció i suport en les seves activitats. En conclusió, una fira per tothom.

Objectius de les organitzadores

  • Fomentar l’autonomia i la inclusió en la societat de les persones amb diversitat funcional a través dels serveis, productes existents i activitats esportives i sensorials.
  • Donar a conèixer Cerdanyola del Vallès com a punt de referència de la inclusió de persones amb diversitat funcional.
  • Facilitar adaptacions de baix cost en situacions específiques dins de la vida diària.
  • Donar a conèixer els diferents serveis i productes de suport a les persones amb diversitat funcional.
  • Aconseguir un esdeveniment actiu i participatiu oferint activitats, xerrades informatives que pugui repetir-se cada any.

Nombre de discapacitats a les grans ciutats de la província

En les estadístiques que ens trobem recollides a la pàgina web del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya queda recopilat quantes persones amb un grau igual o superior al 65% de discapacitat existeixen en els municipis de més de 20.000 habitants. Com és pot observar, el nombre de persones amb discapacitat va augmentant any rere any arribant a només aquestes localitats del radi d’abast a més de 1600 persones (excepte Barcelona).

firainclusio

Programa

Zona d’activitats Familiars i Pícnic.

9 a 20 hores: Restaurant La Volovan a la zona per a tot l’esdeveniment.

9 hores fins a fi d’existències: Tómbola.

9 a 20 hores: - Castell infable. – Caixes Propioceptives. – Pintar un mural. – Pintar pedres. – Joc de l’Oca sense Barreres (gran format. En aquest joc, les proves que són discretes al principi, al transcurs del joc aquestes van agafant la característica de fer viure als participants una limitació, sensorial o física, que els familiaritzi amb les dificultats de les persones amb aquestes diversitats funcionals, per tal d’afavorir els seu coneixement, i comprensió i, per tant, la sensibilització)

Zona de Xerrades col·loquis i Actuacions.

10 hores: Pregó de la Fira de la Inclusió Cerdanyola del Vallès a càrrec dels organitzadors.

10:25 hores: Xerrada de l’Isamel García, Escriptor motivador i creador de Contes amb ànima.

11 hores: Actuació del cantant Joss Santos.

12 hores: Actuació del Grup de percusió Catalonia amb l’espectacle “EL NOSTRE BLUES”.

13 hores: Discurs a càrrec de l’Honorable Consellera del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya Neus Munté.

13:45 hores: Xerrada de Rosa María Massanes professora del CFGM d’Atenció a les persones en situació de dependència de l’Institut Lluís Companys de Ripollet.

15:20 hores: Xerrada de Daniel Cruz tècnic en impressió 3D.

15:50 hores: Xerrada de John Pérez creador d’una APP per a la neurorehabilitació.

16:10 hores: Espectacle de ball en les modalitats Wheelchair ball esportiu combi i duo, a càrrec del Club de Ball Esportiu Fitball.

16:45 hores: Actuació de la Coral Turó Solidari.

17:45 hores: Actuació conjunta de l’arpista i del guitarrista Josep Maria Ribelles & Antonio Melendez Barrientos.

18:30 hores: Actuació del grup Polls & Llops.

Zona d’Activitats Esport Adaptat i Circuit amb Barreres.

9 a 20 hores: Simulació d’un circuit amb barreres per a dues o més persones amb cadires de rodes manuals.

9 a 20 hores: Simulació d’una partida al joc 21 de basquet per a dues persones o més amb cadires de rodes.

9 a 20 hores: Xutar penalts amb una pilota goal-ball per a dues persones (els participants portaran els ulls tapats amb una bena).

12 hores: Partit de bàsquet amb cadires de rodes de 3×3 a càrrec de dels veterans de la FCEDF.

Totes les activitats que es realitzen en aquesta zona són adequades per a tots els públics i estaran sota la supervisió del voluntariat de la Fira de la Inclusió.

Cercavila de batucada a càrrec del grup Batúcamela.

11 horas, recorregut per:

Passeig de la Riera – Carrer del Foment – Carrer de Francesc Layret – Carrer de Lluí Companys – Avinguda de Sant Iscle – Avinguda de Primavera – Avinguda de Catalunya – Carrer de Santa Anna – Parc Xarau.

 

Comparteix: