Arriba a Cerdanyola un dinosaure descobert a la Península Ibèrica

La llibreria Aranya portarà a Cerdanyola la presentació del llibre “Quique y el pequeño Demandasaurio” el proper 31 d’octubre.

Portada Carteles “Quique y el pequeño Demandasaurio” és un conte infantil il·lustrat, dirigit a nens a partir dels 5 anys. El conte pretén apropar als mes petits els dinosaures que han compartit, d’alguna manera la banda del planeta en que vivim, preten, a més a més, despertar l’interés pels llibres en els primers lectors. Una de les peculiaritats del conte és que es centra en dinosaures trobats a la península ibèrica.

L’història es desenvolupa a la “Sierra de la Demanda”, en el jaciments on es va descubrir el Demandasaure. Quique visita les excavacions amb els seus companys de campament, quan es despista i rellisca dins d’un cau. Quan surt d’aquesta, es trova en el mateix lloc, però 65.000.000 d’anys enrera. En aquest lloc coneix a un petit dinosaure anomenat Plot, que li ajudarà a tornar a l’època actual, al temps que li presentarà a alguns del dinosaures que van cohabitar la zona en el passat.

Per mitjà d’aquesta lectura, els nens coneixeran a un altre tipus de dinosaures més enllà dels famosos Tiranosures, Velociraptors o Triceratops. D’igual manera, sabent de l’evident atractiu que sempre susciten els dinosaures en els nens, es fomenta així el seu interés per la lectura.

Els dinosaures de “La Sierra de la Demanda”
A la “La Sierra de la Demanda” (Burgos) es troben un riquísims jaciments amb un valor arqueològic i paleontològic destacat per importants científics i paleotòlegs de tot el món. En 2011, es va batejar com Demandasaurus Darwini al primer dinosaure sauròpode de cretàcic inferior descrit a la península ibérica. Sense el Demandasaure no es podría explicar el nexe d’unió dels rebaquisàurids entre Europa i Àfrica. Una éspecie única que ha servit d’eix per la trama de “Quique y el pequeño Demandasaure”.

Els autors
“Quique y el pequeño Demandasaurio” és una nova aventura del tàndem format per l’il·lustradora maria i punto i l’escriptor Óscar Revilla Díez.

maria i punto, aquesta salmantina afincada a Barcelona té mes de deu anys d’experiència treballant com a mestra d’educació infantil. La seva dedicació als més petits i la seva passió pel dibuix l’han porta a il·lustrar diversos treballs este els que destaquen publicacions com “Ládrame un cuento” o “Rosita y un lobo feroz”, que actualmente està trionfant a l’Argentina.

Óscar Revilla Díez, tot i que el seu treball com a coordinador a Canal 54 (La televisió local mes veterana de Burgos) li ocupa gran part del seu temps, aquest burgalés li roba algunes hores al dia per escriure, publicant treballs com “El loco destierro del Campeador” o “¿Dónde está el marrano de San Antón?

Comparteix: