Partits i organitzacions polítiques locals valoren els 100 primers dies de Compromís

Passats els primers 100 dies del nou Govern de Cerdanyola, ha arribat l’hora de fer valoracions. És per això que Cerdanyola Informa ha demanat a tots els partits polítics de la ciutat amb o sense representació al plenari, que valorin aquests primers 100 dies de Compromís per Cerdanyola al capdavant del Govern.

plecdvDes de Cerdanyola Informa, volem agrair l’atenció i la dedicació que ens han prestat tots els partits polítics (i organitzacions polítiques) participants en aquesta notícia.

ERC

Han passat 100 dies des de que va ser escollit en Carles Escolà com alcalde de la ciutat, amb el vot favorable, entre d’altres, d’ERC de Cerdanyola del Vallès. Entenem que ara és un bon moment per a fer un repàs d’aquests més de tres mesos, explicar que hem fet com a grup municipal i quins possibles escenaris de futur es plantegen.

Com ja hem fet explícit amb anterioritat, totes les forces polítiques que donàrem suport la investidura de l’alcalde, en l’actualitat negociem un pla d’acció municipal amb la finalitat de conformar les línies de treball bàsiques de l’acció de govern, així com per a poder conformar un equip més ampli i cohesionat. En paral·lel a aquesta negociació, en el dia a dia de la gestió municipal, la disponibilitat d’ERC per a treballar i col·laborar és i ha estat absoluta. Segurament la confluència i quotidianitat de les trobades amb el govern no ha estat la que seria d’esperar i desitjable. Tornem a veure petites mancances que urgeixen d’un canvi de rumb. La voluntat és imprescindible, però aquesta ha de venir acompanyada amb fets reals que assegurin configurar un nou govern amb uns objectius i compromisos clars, ferms i responsables pels propers 4 anys, i amb l’essencial adhesió de tots els partits que elaborem el pla d’acció municipal.

Valorem positivament que en les trobades, poques, que hem tingut com a grup municipal amb el govern, la coincidència d’opinions i la predisposició a arribar a acords ha estat la tònica general, per la qual cosa som optimismes de cara al futur. Hi ha més punts programàtics que ens uneix que no pas ens separa, la relació s’imagina fluïda i possible, només cal fer-la un hàbit. També en les relacions amb CIU i amb ICV la voluntat de consens ha estat la norma, les diferències ideològiques no han de ser cap fre, perquè la distribució del consistori ens obliga a la generositat, sense necessitat de renúncia de les essències que ens defineixen individualment com a partits.

Els pressupostos i les ordenances per l’any 2016 seran sobre la taula en pocs dies. Aquests són uns instruments bàsics de planificació econòmica per assolir els objectius polítics que el govern consideri adequats per l’any vinent. És per això que entenem indispensable que, en la seva programació prèvia a la seva elaboració i presentació al ple, s’haurà de convocar i tenir presents les aportacions dels grups municipals que, fins a la data, garantim la governabilitat de la ciutat. Només així tots ens podrem sentir partícips i coresponsables de la posterior acció de govern.

L’ampli acord, la comunicació i el diàleg, han de ser la norma per a treballar per un nou projecte de ciutat i d’un nou govern. El PAM és un gran propòsit del qual ens sentim plenament orgullosos, és un mitjà òptim per a fer possible allò que reclamem, no és una mera eina política. La governabilitat i l’estabilitat són imprescindibles per afrontar tots els reptes, els actuals i els que caldrà encarar amb el pas del temps que s’aventuren difícils. És per això que fem una crida, sense excepció, a tots els partits que estem redactant aquest pla d’acció municipal per a què, més enllà de la simple configuració d’un nou govern, acabem de fixar les prioritats de l’acció municipal i treballem plegats per com assolir-les.

Des d’ERC de Cerdanyola som optimismes, segurament es podria haver fet més en aquests 100 dies, mai no és prou i cal fer molt. Serà amb l’esforç de tots que ho farem possible, i podrem donar l’oportuna resposta al desig de canvi expressat a les urnes el 24 de maig passat: noves dinàmiques, millor gestió, major participació, més eficàcia…

Compromís per Cerdanyola

Compromís per Cerdanyola (CxC) vol felicitar el Govern municipal per l’aire fresc que han suposat els primers 100 dies, però alhora fa una crida a desenvolupar les mesures iniciades, com les municipalitzacions, la participació, la millora de relacions i les mesures de xoc socials.
Des de CxC fem una valoració molt positiva dels primers 100 dies de Govern, Govern que ha aconseguit prendre el pols a la ciutat i engegar diverses accions per iniciar el canvi que la gent va demanar el passat 24 de Maig.

En primer lloc, volem posar de relleu la capacitat d’entesa que que ha demostrat aquest Govern, tant amb els partits del consistori que van donar suport a la investidura de l’actual Alcalde, Carles Escolà, com amb altres actors polítics de la ciutat. Aquest diàleg entre organitzacions polítiques ha fet possible obtenir els suports necessaris per aprovar la totalitat dels punts portats a ple fins al dia d’avui. Cerdanyola està en marxa! Un dels productes més destacables d’aquesta comunicació i entesa polítiques és l’elaboració d’un Acord de Governabilitat, que ha de culminar en un Pla d’Acció de Mandat (PAM) consensuat entre les forces que s’hi han volgut implicar. Aquest acord garanteix l’estabilitat que necessita un Govern com el de Cerdanyola, i representa també una novetat històrica en la mesura que aplega i recull els diversos sentirs del nostre poble, representats per mitjà dels seus representats democràtics. Es tracta, doncs, d’un acord amb voluntat i mirada de ciutat.

Per altra banda, les converses amb el ple de l’EMD, la UAB o la Mancomunitat formada pels municipis de Cerdanyola, Montcada i Ripollet, han donat lloc a l’establiment de noves formes de relació i entesa que, en alguns casos o no existien o es trobaven en un punt mort.

És igualment important el canvi a les dinàmiques que fins ara s’han tingut amb l’EMD i el barri de Bellaterra i que han portat a la seva població a votar de forma clara per a formar un nou poble. Des del respecte absolut a la seva decisió, volem que, independentment del procés que s’engega i del qual l’Ajuntament poca cosa hi pot dir, Bellaterra pugui sentir­se orgullosa de pertànyer a Cerdanyola durant el temps que convisquem plegats.

Finalment, creiem absolutament necessari el restabliment de les relacions amb la UAB (inexistents durant l’anterior mandat), unes relacions que han d’aconseguir generar sinergies beneficioses tant per al campus com per a Cerdanyola. Estem convençuts que ha estat aquesta mala relació, cultivada pels anteriors governs, la que ha desenvocat en el lamentable enderrocament de l’escola infantil “la Gespa”. En aquest sentit, demanem fermesa al Govern per exigir lleialtat i celebrem l’obertura del procediment sancionador per aquesta actuació perpetrada sense els necessaris permisos i en ple mes d’agost. Cal que el diàleg es construeixi des de la lleialtat institucional.

Volem celebrar amb especial èmfasi l’anunci de l’obertura d’un procés d’estudi per a la municipalització dels serveis de neteja del Ajuntament. Desprès d’anys de privatitzacions, creiem que ha arribat el moment de retornar els serveis al municipi, demostrant així que la gestió pública pot ser més eficient, més justa i més econòmica. Evidentment, volem deixar clar que la municipalització ha de comportar beneficis tant per als treballadors com per a la ciutat. Animem el Govern a seguir en aquesta línia i a anar retornant a la ciutadania en la mesura del possible aquests serveis, la privatització dels quals ha estat absolutament nefasta per els interessos dels treballadors i de la ciutat. També ens alegrem especialment de la posada en marxa del pla de xoc contra la pobresa energètica que ha de sortir de la lògica de només pagar les factures i que ha d’atacar el problema de fons, així com la creació de la oficina municipal d’habitatge i de la taula antidesnonaments en col∙laboració amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

No obstant, volem mostrar la nostra preocupació pel fet que no s’hagin posat fins ara damunt de la taula dos temes absolutament trascendentals per a Cerdanyola. La necessitat de trobar una solució immediata als desfalcs econòmics que suposen Cerdanyola Aparca i el Consorci del Centre Direccional. Un ens que, a més, afegeix la problemàtica dels abocadors. En aquest sentit volem felicitar el Govern per la seva valentia, alhora que lamentem que executius anteriors hagin amagat el cap sota l’ala durant els mandats passats. Urgim el Govern i a la resta de grups municipals a buscar d’una vegada per totes una solució que permeti encarar de forma eficaç i realista aquests dos temes i que ho faci conjuntament amb la població, exposant amb absoluta transparència la situació i les possibles solucions.

Finalment, volem demanar al Govern l’aprofundiment de les polítiques de participació, i tot i que valorem l’esforç fet per exemple amb la problemàtica de les Antenes i que ha portar a seure plegats per primer cop veïns i empreses de telefonia a la mateixa taula. Creiem que ha arribat l’hora de fer més passes en aquest sentit, com per exemple un millor accés al ple i la creació dels consells de barri.

Com a conclusió, fem una bona valoració dels primers 100 dies que tot i que han coincidit amb l’agost (mes no hàbil a l’administració) i amb una campanya electoral que no ha facilitat la necessària ampliació del Govern (que ja hem demanat en diverses ocasions), ja ha donat símptomes d’una millora substancial respecte l’anterior mandat.

Podem Cerdanyola

La il·lusió pel canvi de moltes persones, i els acords amb altres forces polítiques, van portar a Compromís al govern de la ciutat. Malgrat ser la segona força política en les eleccions -per pocs vots- , CxC – CUP va obtenir el suport necessari per accedir al govern.

Com sabem, el Cercle de Podem de Cerdanyola, va explicar a la ciutadania els motius pels quals no es presentava a les eleccions i no donava suport a cap candidatura, i que per tant, els membres i simpatitzants de Podem triarien a títol individual, l’agrupació política que consideressin. Encara i així, i per diverses raons, molta gent va votar Compromís pensant que votava Podem.

Així mateix, després de les eleccions, des del Cercle de Podem vam saludar l’èxit aconseguit per CxC – CUP, ja que enteníem que la gent de Cerdanyola havia votat buscant alguna cosa nova, i ens exigia estar i donar suport al moviment del canvi. Vam dir que hi seríem en cadascuna de les lluites impulsades des de baix i en benefici de les majories ciutadanes, en la defensa i la mobilització per la remunicipalització dels serveis públics, per una auditoria del deute, i per posar en marxa un Programa d’ Urgència Social, entre d’altres.

Passats els 100 primers dies de Govern de CxC – CUP, creiem necessari fer una primera lectura del que està passant a Cerdanyola, i de les mesures que l’actual govern s’havia compromès a dur a terme.

Partint de la base que Cerdanyola ha estat mal governada, deixar enrere l’estil d’ahir; la prepotència i la falta absoluta de diàleg, és una cosa que es veurà amb el temps.

La primera qüestió per nosaltres, és verificar si Cerdanyola ha esdevingut en una Ciutat més participativa, plural, democràtica, socialitzadora, rupturista, propera… és a dir una Ciutat del Canvi, com ho són avui dia ciutats com Barcelona, Madrid, Cadis, Saragossa, Vigo, Santiago, o més a prop de nosaltres, Ripollet.

Tenim a Cerdanyola un govern amb una actitud decidida de lluita contra els desnonaments i pobresa energètica, la fam dels nens petits i els nostres avis, l’incert futur d’un jovent sense feina i oportunitats…? Si mirem les relacions que CxC – CUP ha teixit amb la ciutadania, doncs pensem que no hi hagut cap avenç respecte dels anteriors governs. Ara bé, si ens fixem en el compliment del seu Programa Electoral, considerant que només han passat 100 dies, podríem fer una valoració diferent. Això sí, sembla ser que la principal preocupació del actual govern és satisfer els seus futurs socis i qui li dona estabilitat.

D’aquesta manera, la qüestió nacional i la independència ha sigut fins ara l’eix de la seva praxis política, deixant de banda tot el que havia sigut el contingut històric de les CAV, abans del PAS, i fins fa poc del CxC: la qüestió social. La principal preocupació, doncs, ha sigut aprovar la incorporació a l’AMI juntament amb posar dues estelades a l’entrada de la vila.

Nosaltres pensem que l’aprovació al Ple dels punts anteriors no han sigut un exemple de participació democràtica. Havíem dit moltes vegades (CxC- CUP i nosaltres, Podem) que les coses importants les havia de decidir la gent, i que les majories decidirien mitjançant Referèndums Vinculants. Aquesta era una bona oportunitat, una més que s’ha malbaratat.

Recordem les paraules de l’actual batlle de Cerdanyola, el Carles Escolà a Cerdanyola Radio, quan feia la campanya del 2011.”El ciutadà ha de ser l’actor principal en la presa de decisions polítiques

Pel que fa al Pla d’Actuació Municipal (PAM), pensem que no és digne d’un govern que es diu rupturista i democràtic l’elaboració d’un PAM de la mà de partits com Convergència, i altres, i no ho faci amb la gent en un Procés Participatiu, on la ciutadania pugui expressar les seves necessitats i les prioritats d’accions a dur a terme.

Nosaltres creiem que si es revisa el Programa de Govern de CxC – CUP, veurem que no estan fent gairebé res, o que ens estan amagant la seva tasca i no es veu enlloc.

Avui no es parla de: fer una auditoria ciutadana del deute mitjançant un procés participatiu, d’estudiar la possibilitat que l’Ajuntament enlloc d’endeutar-se amb bancs, s’endeuti amb la ciutadania, d’abandonar i dissoldre el Consorci del Centre Direccional o del No pagament del deute. Els punts anteriors formen part del Programa de CxC – CUP i fins ara han quedat en l’aire, buidant el contingut programàtic que va fer que la gent castigués al PSC i els seus aliats de sempre a la nostra vila.

Pel que fa al Medi natural (com diu el Programa del CxC – CUP), donem suport a la nova i renovada lluita de la Plataforma “Cerdanyola Poble Tòxic”, donat l’absoluta deixadesa del nou govern respecte d’un greu problema que es suposava faria front de manera resolta i exemplaritzadora. Diu al respecte el Programa del CxC – CUP: “Ens cal una política decidida i enèrgica, que tingui com absoluta prioritat el benestar i la salut de les persones i la preservació i millora mediambiental, que han de ser prioritàries a l’hora de planificar la nostra ciutat. La preservació del medi ambient serà, doncs, un eix fonamental i transversal en qualsevol de les actuacions municipals”. La pregunta és la mateixa; només eren paraules? Ja ho sabem, paper mullat. Però, no es suposava que CxC – CUP faria les cosses de una manera diferent? Que farien allò que la gent estava demanat feia anys?

Nosaltres, Podem Cerdanyola i la gent del poble volem saber l’import que l’Ajuntament ha destinat (o te previst destinar) al Programa d’Urgència Social per pal·liar les penúries dels que més estan patint la crisis. Això no és pot amagar darrera de negociacions de govern o d’estabilitat de govern.

L’actual govern està, malauradament, governant com gairebé s’ha fet sempre, i en aquest sentit representa més del mateix:

  • Els sous del batlle i dels regidors són del tot inacceptables per un Ajuntament que es diu del canvi. L’alcalde guanya gairebé el mateix sou d’un director d’informàtica d’una multinacional, i els regidors ingressen diners com mai ho havien fet.
  • Han incorporat un càrrec de confiança amb un sou vergonyós, en una actitud que ens recorda les portes giratòries i que no comença ni acaba en aquest exemple. De fet ja és parla del segon càrrec de confiança elegit sense oposicions, i sense considerar el que sempre havia dit el Compromís, és a dir que aquestes feines les podia dur a terme “la gent de la casa”, és a dir del mateix Ajuntament. I encara falta per determinar (igualment a dit), el tercer càrrec de confiança.
  • Transparència i participació (tan repetides pel Compromís i després pel CxC – CUP) són avui paraules buides de continguts.
  • No hi ha rendició de comptes del que es fa ni possibilitat de assabentar-se del que pensen fer.

Segons sabem pels mitjans de comunicació local, s’està treballant per millorar moltes coses i s’han pres mesures positives per a la ciutadania: antena de telefonia mòbil, estudi de remunicipalització del servei de neteja de les dependències municipals, ampliació de beques escolars i de l’horari de la biblioteca,… però les mesures principals contingudes en el Programa encara no han començat.

Finalment volem compartir l’èxit que va tenir la nostra proposta de fer de Cerdanyola una Ciutat lliure de TTIP (tractat que acaba amb la sobirania nacional en favor de les grans multinacionals i el capital financer), i que va ser aprovat pel Ple Municipal.

Perquè una nova Cerdanyola és possible i urgent, perquè ens preocupa la manca de participació, el compliment d’un codi ètic que té a veure amb les noves formes de fer política -elecció de càrrecs, transparència, presa de decisions…- Podem Cerdanyola seguirem alertes i treballant per la millora de les condicions de vida de les persones de la vila.

EUiA Cerdanyola

Des d’EUiA – Cerdanyola volem remarcar la dificultat de fer una valoració dels “cent dies de Govern Municipal” de Compromís per Cerdanyola, atenent a la vicissitud que suposa gestionar una ciutat com Cerdanyola amb sol 5 regidors, ja que malgrat haver estat recolzada en la investidura per ERC CDC i ICV-EUiA i que han continuat facilitant des de fora la labor de govern, no han considerat formar part del mateix. Per tant, considerem que és de vital rellevància l’assignació de les diferents àrees, amb l’objectiu que el municipi tingui suficient capacitat de gestió.

No creiem que l’adhesió a la ciutat de Cerdanyola a l’Associació de Municipis per la Independència, anés un tema tan prioritari a dur a terme, ni a la col·locació de dues estelades en els accessos a la ciutat. Existint àmbits més prioritaris en la gestió del municipi. Àrees on Compromís per Cerdanyola es va comprometre en les urnes.

Entenem que el trànsit de les passades eleccions del 27S obre, al nostre parer, el veritable inici d’aquest Govern, una nova etapa de normalitat, on el focus d’acció torni a centrar-se en el municipi i les seves necessitats, per això saludem qualsevol objectiu de ruptura amb el model anterior de ciutat, en aquest sentit valorem positivament que s’estigui estudiant la remunicipalizació del servei de neteja de les dependències municipals, que es realitza per part d’una empresa de Florentino Pérez.

Així mateix valorem molt positivament les mesures d’increment de la dotació econòmica per a beques escolars i el posicionar-se al costat dels veïns de Serraparera i Turonet, en l’intent de frenar la instal·lació d’antenes de telefonia móvil.

Cas aparti, tot el que concerneix al Centre Direccional, on ens mantenim expectants i emplacem a l’actual Govern al fet que mantingui la línia que sempre han defensat, fent de l’alcaldia una eina fonamental en la defensa dels interessos de Cerdanyola.

Bloc Municipal Cerdanyola

MÀRQUETING POLÍTIC O PROJECTE POLÍTIC?

Fa ja quatre mesos de les eleccions municipals, unes eleccions que sobre el paper el govern de la ciutat es comprometia a noves formes de fer política, més participativa, transparent i amb noves idees. Des del Bloc Municipal ja dèiem que una cosa és fer màrqueting polític i l’altre tenir un projecte polític, ja que entenem que per dur a terme aquest canvi, cal explicar (i tenir) un programa electoral, les mesures per dur-lo a terme i ser honest amb les possibilitats de la seva aplicació, i malauradament només sabem el programa electoral i algunes declaracions de principis, però res concret, el més calent és a l’aigüera.

Som conscients que per fer canvis i aplicar mesures de pes, cent dies és un termini reduït per reflectir l’abast de l’acció del govern en el futur immediat, però si que dóna elements per fer un balanç inicial. Si tenim en compte allò que l’actual govern de la ciutat ve dient i proposant des de la legislatura anterior, no entenem que no s’hagi aplicat. Des de Compromís han dit per activa i per passiva que no volen professionalitzar la política, demanant una reducció del 30% d’aquesta despesa, no entenem com lluny de realitzar aquesta reducció mantenen les retribucions que retreien a governs anteriors i augmenten la despesa amb la previsió d’incorporar tres càrrecs de confiança, un d’ells que ha perdut l’acta de regidor aquesta legislatura i que prové d’un municipi que res té a veure amb Cerdanyola, trencant així un dels seus principals pilars

Un altre aspecte del que Compromís ha fet bandera és la seva aposta per la participació ciutadana, potser seria bo que l’actual govern reprengués la reforma del Reglament Orgànic Municipal tornant a convocar la comissió ciutadana encarregada de treballar la nova proposta de reglament, ja que seria una manera de comprovar si aquesta aposta és real o simplement és un tema de pancarta i poca cosa més.

Des del Bloc trobem una bona mesura la pròrroga de contractes d’empreses concessionàries poder realitzar un estudi que garanteixi la viabilitat de la recuperació del servei, potser per aquí trobem alguna novetat per part del nou govern, però volem recordar que hi ha un acord de ple per dur a terme un estudi de tots els serveis de novembre de 2014, (a proposta nostra), per la realització d’un estudi econòmic sobre el cost dels serveis municipals de cara a la seva possible remunicipalització, si gairebé un any després encara està per fer, potser alguna cosa falla, tant per part dels que han governat com per aquells que han estat a l’oposició i ara són a govern.

La valoració que des del Bloc Municipal fem d’aquests primers 100 dies és que la ciutat segueix bategant, però més per inèrcia que per una acció de govern decidida a impulsar la ciutat cap endavant. Demanem a compromís que quan valorem els primers 200 dies de govern, haguem de canviar d’opinió, que haguem de reconèixer l’efectivitat del nou govern i que compleix fil per randa aquells compromisos que va adquirir el 25 de maig passat, ja que això voldrà dir que Cerdanyola avança i això serà bo per a tots.

Ciutadans Cerdanyola

En primer lugar hay que decir que, para ser justos en esta valoración, durante los 100 dias de gobierno se han interpuesto las vacaciones estivales y unas elecciones autonómicas, lo que, sin querer justificar la inacción del gobierno sí que son elementos que deben ser tenidos en cuenta, porque la dedicación exclusiva y completa no se produce, aunque se quiera.

Dicho esto, a Ciutadans (C’s) nos parece que estamos ante un gobierno débil por varios motivos: el primero es que 5 personas no son suficientes para llevar a cabo una acción de gobierno eficaz en una ciudad de más de 55.000 habitantes como es Cerdanyola. Es un gobierno endeble también, porque dentro del mismo se intuyen sensibilidades distintas, por pertenencia de sus miembros a diferentes partidos, y esto puede provocar fricciones o inactividad por discrepancias. Asimismo es un gobierno que está sometido no solo a sus socios de investidura sino también a las personas que desde fuera les apoyaron votándoles, y esto se está comenzando a percibir en cuestiones como la remunicipalización de servicios. De momento, se está mostrando como un gobierno inactivo, que no hace propuestas ni toma decisiones, quizá por inexperiencia, quizá por el motivo de discrepancias internas o quizá porque pretende agradar a todo el mundo, lo que lleva a dejar hacer sin medir las consecuencias que esto puede comportar. Un ejemplo de esto último es no haber hecho nada ante la cuestión de segregación planteada por la EMD de Bellaterra sin tener en cuenta la opinión de los ciudadanos de Cerdanyola y dejando, sin oposición alguna, por una mal entendida “democracia y libertad”, que se celebre un referéndum en Bellaterra sin que a la vez se celebrase en Cerdanyola y sin medir las graves consecuencias económicas y limítrofes que podemos sufrir los cerdanyolenses en un futuro.

En los tres plenos que se han celebrado desde el inicio de la legislatura puede verse continuidad con el gobierno anterior: no han respetado lo que en su programa señalaron respecto a rebajarse sus sueldos, ni tampoco el prescindir de cargos de confianza. Las únicas propuestas que han llegado desde el gobierno del Ayuntamiento han sido la pertenencia de nuestro municipio a la Asociación de Municipios Independientes, soporte al correllengua 2015, a los refugiados y a los trabajadores de la planta Valeo de Martorelles. Estos soportes, que todos los grupos hemos dado por solidaridad a otras entidades o personas de fuera de nuestra ciudad son muy loables, pero no podemos pasarnos toda la legislatura simplemente dando soportes de solidaridad, sino que hay que activar la política municipal tomando decisiones y en definitiva gobernando nuestra ciudad para solucionar los problemas que realmente interesan a nuestros conciudadanos.

Se están haciendo visibles también que algunas de las promesas que el grupo municipal que hoy gobierna hizo, como el impedir colocar antenas móviles en la ciudad o la paralización del Centro Direccional no son tan fáciles de llevar a cabo como probablemente hicieron creer a sus votantes.

Respecto a la moción que Ciutadans (C’s) presentó en el pleno de julio referida a la realización de una mesa de trabajo con todos los grupos por la transparencia y contra la corrupción, tampoco se ha iniciado.

En consecuencia, de lo que se trata es de gobernar para todos los ciudadanos, dejando de lado cuestiones secundarias y partidistas, y atendiendo prioritariamente los problemas de los ciudadanos que son el paro, el mal estado en que se encuentra la ciudad, los impuestos, políticas sociales de ayuda a los más necesitados y reactivación del comercio y las empresas.

Hasta la fecha, nada de esto se ha comenzado a llevar a cabo.

JSC Cerdanyola

Des de la nostra organització política juvenil fem un balanç negatiu dels primers 100 dies de govern a la ciutat de Cerdanyola. L’ajuntament amb prou feines ha sabut donar solució a petits reptes quotidians com la neteja de carrers, l’embossament dels embornals, petites inundacions, etc. De la mateixa forma que l’any passat es van asfaltar a l’estiu alguns carrers desgastats, aquest estiu amb prou feines hem pogut copsar cap canvi a la ciutat. D’altra banda, dins del ple, han canviat les coses a pitjor. El ple de juliol va aprovar 3 càrrecs de confiança, quan l’anterior govern en tenia 2. Per més inri, la despesa en aquests càrrecs triats a dit augmenta en 42.000€/anuals, quan l’actual alcalde, al ple homònim de juliol de 2011, va prometre que sempre que es votessin càrrecs de confiança, el seu grup votaria en contra. D’altra banda, la baixada de sous promesa a alcaldia i regidories tampoc s’ha materialitzat. El sou de l’alcalde s’ha mantingut igual a de l’anterior alcaldessa. Voldríem demanar al lector un acte d’imaginació, pensem que ara fos el PSC el que digués que fiscalitzarà una part del sou de l’alcaldessa i que el donarà a fins socials. De ben segur que més d’una o d’un es posaria nerviós, i no li faltaria raó, ja que els partits no són ningú per fiscalitzar diners, perquè es pot entendre com una mena de compra de vots a les entitats perceptores de les ajudes. Si l’alcalde, i també els regidors que mantenen el sou com l’anterior govern, volien donar part del sous a fins socials, que es baixin els sous i creïn ajudes socials atorgades per l’ajuntament, no per cap particular o partit polític. A banda de tot això, el grup socialista, per la mala distribució de les informatives, pateix un greuge comparatiu amb els altres grups municipals de l’ajuntament, ja que els regidors socialistes, per fer la mateixa feina que fan els altres regidors, cobren un 30 i escaig per cent menys de sou.

Per últim, i com a cirera de pastís, el primer càrrec de confiança de l’ajuntament és Lluc Pelàez, l’exalcalde del Figaró-Montmany (Montseny-Vallès Oriental), una persona que amb prou feines deu conèixer la ciutat, però a la qui desitgem encerts i que poc a poc es familiaritzi. Aquest fet demostra que ara podríem fer demagògia amb el fet que és un exalcalde que ha perdut la cadira, i que ara el col·loquen a un ajuntament afí. Confiem pel seu currículum, que no es va presentar al ple on es va votar el seu sou, que sigui un gran treballador al servei dels ciutadans, ja que nosaltres, a diferencia d’altres, donem oportunitat de deixar demostrar i no caure en la crítica fàcil i destructiva.

Amb tot això, desitgem que en futurs dies el govern de la ciutat faci avançar Cerdanyola per bons camins.

Comparteix: