El cercle local de Podem reflexiona sobre les eleccions autonòmiques

Després dels resultats electorals de la candidatura “Catalunya Sí Que Es Pot, formada per Podem, ICV-EUiA i Equo, el cercle local de Podem considera que la candidatura ha obtingut “uns resultats més pobres del que volíem i esperàven”. És per aquest motiu que el cercle ha volgut reflexionar sobrela els resultats de les autonòmiques.

Font imatge: Podemos Cerdanyola

Font imatge: Podemos Cerdanyola

Podem Cerdanyola remarca que el seu missage està centrat “en un programa de lluita pels drets socials, laborals i democràtics (reforma laboral pactada entre el PP I CIU; retallades en sanitat, educació i dependència; lluita contra la corrupció; denúncia del tractat comercial entre EEUU y Europa, TTIP, que acaba amb la sobirania nacional en favor de les grans multinacionals i el capital financer)”. Segons el cercle local, aquest missatge ha quedat solapat i diluït en un escenari electoral polaritzat entre el sí i el no a la independència de Catalunya, entre Junts pel Sí i Ciutadans, els quals han tensat el debat polític afegint-li una forta càrrega emocional.

Podem també fa un exercici d’autocrítica dient que “hem acabat d’explicar de forma convincent la nostra postura davant el problema nacional”. Malgrat les dificultats d’introduir el missatge de Catalunya Sí Que Es Pot en un debat tan polaritzat, Podem continua pensant que la lluita per a un referèndum pactat, plantejat amb termes objectius i amb totes les garanties democràtiques és l’única solució a la complexíssima situació actual.

Catalunya Sí Que Es Pot ha aconseguit 4.767 vots a Cerdanyola, o el que és el mateix, el 14% de l’electoral, unes xifres molt per sobre de la mitjana de Barcelona (10,14%). Malgrat tot, Podem Cerdanyola creu que el nom de la candidatura ha pogut confondre a algues persones que volien votar-los i no trobaven “Podem” a cap papereta.

Podem Cerdanyola veu essencial obrir un procés de reflexió i autocrítica que els permeti afrontar amb millors condicions la propera convocatòria electoral estatal, “fita decisiva per a Catalunya i Espanya i objectiu pel qual va néixer Podemos fa ara un any i mig”. En aquest procés el grup demana les reflexions i el suport actiu dels seus votants.

Comparteix: