Junts Pel Sí i Ciutadans arrasen a Cerdanyola

Junts Pel sí i Ciutadans s’han repartit el 50% dels vots de Cerdanyola en una jornada marcada per la gran participació (80,35%).

elccions1Participació històrica a Cerdanyola en les eleccions celebrades ahir, 27 de setembre, on un total de 34.619 persones han acudit a les urnes per dipositar el seu vot, el que suposa un percentatge del 80,35%, un màxim històric a la nostra ciutat.

Els grans guanyadors de la jornada van ser la coalició independentista de Junts Pel Sí – 9416, 27,28% – i Ciutadans – 7809, 22,62%. Aquests últims, a l’igual que la CUP – l’altra gran guanyadora de la nit – va aconseguir doblar resultats respecte als anteriors comicis.

Imatge: naciodigital

Imatge: naciodigital

Junts Pel Sí ganya, però perd vots respecte als resultats de 2012

La coalició Junts Pel Sí, formada per CiU, ERC, Solidaritat Catalana per la Independència i Súmate, va ser la gran guanyadora en Cerdanyola, però aquesta fórmula de reagrupament no va fer possible augmentar els vots a la ciutat: en les darreres eleccions, els grups que formen part de Junts Pel Sí van treure un total de 9686, mentre que ahir van treure 9416.

eleccions2Ciutadans, CUP i PACMA els que més pugen

Els partits que han experimentat un creixement més alt han sigut els unionistes de Ciutadans i els independentistes de la CUP, que han aconseguit doblar el nombre de vots. Ciutadans ha passat de 3515 a 7809, mentre que la CUP ha passat de 1319 a 3021.

Ambdós partits, a banda de la qüestió nacional, presenten dos grans models completament oposats. Ciutadans defensa continuar amb el model capitalista, mentre que la CUP és totalment anticapitalista i presenta un model rupturista que retorni la justícia a les classes socials.

Per la seva part, el partit animalista PACMA també ha aconseguit una pujada del 50% de vots respecte a les eleccions autonòmiques de 2012.

Catalunya Sí Que Es Pot i PSC no avancen

Catalunya Sí Que Es Pot, format per ICV, EUiA, Equo i Podem, només ha aconseguit millorar en 700 vots els resultats que va treure ICV l’any 2012. Com ha passat amb la fórmula de reagrupament de Junts Pel Sí, la unió no ha donat millors resultats electorals. El que si ha fet, però, és rentar la cara a un partit – ICV – EUiA – que a Cerdanyola estava al seu pitjor moment.

Per la seva banda, el PSC continua la davallada i, comicis rere comicis, va empitjorant els resultats. En 2012 va treure 5348 vots, mentre que ahir només va arribar a 5207.

SAM_0872PP i Unió, els grans derrotats

Els grans derrotats de la jornada van ser el Partit Popular i Unió Democràtica de Catalunya. Els primers van perdre 1300 vots respecte a les eleccions de 2012, mentre que els segons, sense anar de la mà de CiU, no han aconseguit arribar als 700 vots i, a nivell autonòmic, es queda fora del Parlament.

La nota curiosa de la jornada la va portar el Partit Popular, que va fer un gran desplegament d’interventors vinguts de fora de la ciutat. Al col·legi Banús aquests interventors del PP van tenir una petita baralla amb els interventors de Ciutadans.

Seguiment a l’Ajuntament

El Govern de Cerdanyola va facilitar el seguiment de les eleccions col·locant una pantalla a la porta de l’Ajuntament. Des de les 21hores fins la finalització de l’escrutini moltes ciutadanes es van apropar per informar-se de l’estat del recompte.

Comparteix: