Clece, Elena i economia, protagonistes del ple de setembre

El Ple de setembre va tenir tres grans temes: l’estudi per municipalitzar els serveis de neteja de l’Ajuntament, l’Abocador Elena i el tancament de l’exercici econòmic de 2014.

plecdvEl ple celebrat ahir es va obrir amb debats de números: tancament de l’exercici de 2014 i modificació del pressupost. L’exercici de 2014 es va tancar sense executar-se al 100%. El Govern anterior, de PSC, ICV i EUiA, va executar al 100% les partides destinades a pagar el deute als bancs però, en canvi, no va fer el mateix amb les partides socials.

En aquest mateix apartat, Manuel Buenaño va aprofitar per demanar al Govern un portal de transparència on la ciutadania pugui saber, de manera clara i accessible, el que sou mensual de cada regidor. Maurici Jaumandreu va respondre’l que el seu Govern està treballant en el portal de la transparència, un portal “ens permeti obrir l’Ajuntament al segle XXI”.

El següent debat important va ser el de l’empresa Clece, actual gestora dels serveis de neteja de l’Ajuntament. Carles Escolà va dir que el Govern ha d’aprofitar aquesta oportunitat de que acaba aquest contracte per començar a remunicipalitzar serveis. Amb això Compromís vol demostrar que la gestió pública és més eficient “si es fa amb la voluntat de fer-ho bé”. Per tal d’aconseguir aquesta remunicipalització, el Govern ha fet una pròrroga de quatre mesos a Clece per tenir temps d’estudiar el procés.

Altre punt important va ser el de l’Abocador Elena. Gràcies a les reivindicacions ciutadanes del mes de juliol el plenari ha recuperat el debat del Centre Direccional. Ahir es va portar un punt que, segons Iván González, manifesta la voluntat d’obtenir informació i de depurar les responsabilitats que s’escaiguin. Maria Valle va demanar agilitat “perquè no es quedi només en bones intencions sense cap solució pràctica”. Per la seva part, Manuel Buenaño va criticar a ICV que ells mai van ser transparents amb la informació relacionada amb el Centre Direccional.

El punt de l’Abocador Elena va començar al “plenillo”, on Salvador Segarra va dir que “el punt número 7 serà més del mateix”. Va recordar que la ciutadania de Cerdanyola porta 8 anys amb enganys, amb comissions que suposen despeses,… va recordar a Compromís que ells “quan estaven a l’oposició criticaven aquesta actuació i a més a més ho portaven, si podien, als tribunals”. Altra ciutadà va intervenir per recordar-li a Compromís ells volien l’Ajuntament com a eina. Ara ja tenen aquesta eina, però cal utilitzar-la amb valentia i aturar el Centre Direccional fins que no es resolguin els problemes dels abocadors.

El “plenillo” d’ahir van tenir uns “petits grans protagonistes”. Un grup de joves del barri de Cerdanyola 2000, d’entre 9 i 13 anys, van demanar poder jugar al carrer sense rebre queixes del veïnat adult. Els joves fixen el problema en la remodelació de la plaça Andorra, una remodelació que “va tenir en compte als petits de 0-3 i a la gent gran, però es va oblidar dels nens de la nostra edat, que necessitem jugar per desenvolupar-nos com a persones”. Abans d’entrar al ple van aconseguir recollir 300 signatures.

Comparteix: